Тайван не отчита китайска военна активност малко преди изборите следващия

...
Тайван не отчита китайска военна активност малко преди изборите следващия
Коментари Харесай

Тайван не отчита китайска активност, но следи

Тайван не регистрира китайска военна интензивност малко преди изборите идващия месец, само че продължава да следи деликатно. Това оповестиха във вторник министерството на защитата на острова, представени от " Ройтерс ".

Президентските и парламентарни избори в Тайван , който през последните четири години ускори военния напън, с цел да отстоява претенциите си за суверенитет.

С наближаването на изборите Тайван оповестява за китайски изтребители и , пресичащи сензитивния Тайвански пролив. Военните настояват, че те най-вероятно са за наблюдението на времето.
 Китайски военни самолети и кораби отново тревожат Тайван
Китайски военни самолети и кораби отново тревожат Тайван

Три седмици преди в Тайван да се проведат президентските и парламентарни избори

" Досега не сме виждали признаци, че се вършат огромни ходове, само че това не значи, че няма да има такива на следващия ден или вдругиде ", сподели представителят на тайванското министерство на защитата Сун Ли-фан пред кореспонденти в Тайпе. Следим от самото начало ", добави той.

Китай не крие неприязънта си към любимеца за президентския пост Лай Чинг-те от ръководещата Демократична прогресивна партия , който смята сепаратист. Пекин предизвестява, че всевъзможни стъпки към формалната самостоятелност на Тайван значат война.

Лай неведнъж е предложил договаряния с Китай, които са били отхвърляни. Той споделя, че Тайван към този момент е самостоятелна страна, наречена Република Китай, формалното й име.
 Китайски балони отново летят край Тайван
Китайски балони отново летят край Тайван

Това е вторият сходен случай през този месец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР