Тайван и САЩ подписаха първото си споразумение от администрацията на

...
Тайван и САЩ подписаха първото си споразумение от администрацията на
Коментари Харесай

Тайван и САЩ засилват морската координация за противодействие на Китай

Тайван и Съединени американски щати подписаха първото си съглашение от администрацията на Джо Байдън , създавайки работна група за бреговата защита , която да координира политиката, след приемането на закон от Китай, който разрешава на бреговата му защита да стреля по непознати кораби, оповестява " Ройтерс ".

Новото държавно управление на американския президент Джо, че неговият ангажимент към острова е стабилен.

Тайванският дипломат в Съединените щати Сяо Би-Хим подписа съглашението във Вашингтон в четвъртък, се споделя в изказване на нейния офис.

" Надяваме се, че с новата работна група за бреговата защита и двете страни ще основат по-силно партньорство и ще допринесат взаимно още повече за свободен и отворен индо-тихоокеански район . "

Изпълняващият длъжността помощник-държавен секретар по въпросите на Източна Азия и Тихия океан Сун Ким е бил на церемонията по подписването, оповестиха от ведомството.

Американският институт в Тайван , който се занимава с връзките на Съединени американски щати с острова, съобщи, че Съединени американски щати поддържат " значимото присъединяване и принос на Тайван по въпроси от световно значение , в това число в морската сигурност и сигурността ".
 Япония и Съединени американски щати правилни съдружници на Тайван
Япония и Съединени американски щати правилни съдружници на Тайван

Ключова поддръжка в района на Тихия океан

Тайван модернизира бреговата си защита с нови кораби , които могат да бъдат приведени във военноморска работа при положение на война, защото островът е изправен пред възходящи похищения от китайски риболовни лодки и пясъчни драги в следени от Тайван води.

Докато Съединените щати, както множеството страни, нямат публични дипломатически връзки с Тайван, те са най-важният интернационален снабдител и снабдител на оръжие на острова.

През януари Китай одобри закон, който за първи път категорично разрешава на бреговата защита да стреля по непознати плавателни съдове , което провокира безпокойствие в района и във Вашингтон. Китай отхвърли тези терзания.

Тайванският министър председател Су Ценг-чанг съобщи в петък, че новият закон на Китай е шокирал района и че хората с " общи полезности " би трябвало да работят дружно за отбрана на мира .

" Това едностранно искане на бреговата защита да употребява мощ ще провокира огромно напрежение и напън върху прилежащите страни ", сподели той пред кореспонденти.

Китай също по този начин води разногласия за морски суверенитет с Япония в Източнокитайско море и с няколко страни от Югоизточна Азия в Южнокитайско море.
 Тайван стартира всеобщо произвеждане на далекобойна ракета
Тайван стартира всеобщо произвеждане на далекобойна ракета

Тайван извънредно рядко разкрива, че създава настъпателни оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР