От вчера, 29 април, на интернет сайта на ЦИК са

...
От вчера, 29 април, на интернет сайта на ЦИК са
Коментари Харесай

ЦИК: Избирателите да проверят дали имат избирателни права за изборите

От през вчерашния ден, 29 април, на интернет уеб страницата на ЦИК са оповестени изборните описи, с цел да могат гласоподавателите да ревизират дали са включени в тях за изборите за Народно заседание и за Европейски парламент. Препоръчваме на гласоподавателите да извършат такава инспекция. Това предложи зам.-председателят на ЦИК Росица Матева по време на постоянния брифинг на комисията преди изборите 2 в 1 на 9 юни.

„ Ако не се намерят в изборните описи, могат да насочат искане към кмета на общината по непрекъснат адрес да бъдат включени в тях. Ако той по някаква причина откаже, решенито му може да се апелира пред съответния административен съд “, обясни Матева.

Тя подсети, че от предходната седмица се подават и заявки за гласоподаване на изборите от чужбина. Дотук 10 666 наши сънародници са декларирали предпочитание да вземат участие на вота за Народно заседание и 4693 – за вота за Европейски парламент.

Матева означи също по този начин, че описът с изборните секции в страната към този момент е допустимо да се ревизира и през интернет странитаца на Групово дело ГРАО.

От думите ѝ стана ясно, че в 9346 секции ще може да се гласоподава с машини.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР