ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Двупартийна делегация от Конгреса на Съединените

...
ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Двупартийна делегация от Конгреса на Съединените
Коментари Харесай

Делегация на Конгреса на САЩ потвърждава двупартийната подкрепа за Тайван при първото си посещение след изборите

ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Двупартийна делегация от Конгреса на Съединените щати удостовери поддръжката си за Тайван по време на посещаване в четвъртък след изборите за нов президент. Посещението на делегацията е първото посещаване на американски законодатели на острова, откогато клонящата към самостоятелност Демократическа прогресивна партия завоюва трети следващ мандат на президентските избори на 13 януари.

Китай, основният съперник на Америка за световно въздействие, твърди Тайван като своя лична територия и заплашва да употребява мощ, с цел да сложи самоуправляващия се остров под собствен надзор. Пекин изрично осъди избора на Лай Чинг-те и наподобява подготвен да продължи политиката си на отвод да се ангажира с държавното управление на острова – процедура, която е в действие след избирането на Цай Инг-уен през 2016 година

„ Подкрепата на Съединените щати за Тайван са твърди. Това е действително и е 100% двупартийно “, сподели представителят на Съединени американски щати Марио Диас Баларт.

Баларт, републиканец от Флорида, се при...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР