Тайпе. Броят на жертвите при ЖП катастрофата в близост до

...
Тайпе. Броят на жертвите при ЖП катастрофата в близост до
Коментари Харесай

Taiwan News: Увеличава се броят на жертвите от ЖП катастрофата в Тайван

Тайпе. Броят на жертвите при ЖП злополуката наоколо до тунел в окръг Хуалиен набъбна до 54, откакто и последните пасажери, попаднали в клопката на смачканите вагони, бяха избавени, предава Taiwan News .

През първия ден на обичаен празник за удостояване на мъртвите 350 пасажери са се намирали във влака „ Тароко Експрес “ от Шулин, град Ню Тайпе до Тайтун. Точно когато влакът е щял да влезе в тунела Дакиншуй в Ксиулин, окръг Хуалиен, в 9:28 ч., строително транспортно средство, паркирано под надолнище над коловоза, е паднало надолу и се е блъснало във влака, съгласно предварителното следствие.

Вагони № 2 и 3 са се блъснали в стените на тунела и след тях и вагони № 4 и 5 са ги притиснали и са ги деформирали съществено. Съобщава се вагони от 4 до 8 се намират вътре в тунела.

Според Тайванската железопътна администрация (TRA) множеството от починалите са били открити в двата последни вагона. Ранени са общо 156 души, доста от които са настанени за лекуване в няколко лечебни заведения в района или са получили първа помощ в близката железопътна гара Чонгде.

Както кондукторът на влака, по този начин и неговият помощник, надлежно на 33 и 32 години, са починали при злополуката, до момента в който най-младата жертва е шестгодишно момиче. Оцелелите споделиха, че токът е спрял неотложно след случая и те е трябвало да изоставен влака и да излязат от тунела, като употребяват светлината от телефоните си. Очевидци споделиха, че доста пасажери са попаднали в капан под седалките на влака.

Правителството сътвори специфичен спешен щаб, като в това време ограничи придвижването по автомагистралите, водещи до мястото на злополуката, с цел да разреши по-бърз достъп на колите за спешна помощ.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР