Тайните служби на страните от НАТО активно се свързват с

...
Тайните служби на страните от НАТО активно се свързват с
Коментари Харесай

Руски генерал: Тайните служби на НАТО подслушват телефони на клиенти на мобилните оператори

Тайните служби на страните от НАТО интензивно се свързват с консуматори на мобилни оператори, с цел да ги слушат и блокират, както и да изпращат подправени известия за дезинформиране на популацията. Това заяви началникът на войските за електронна битка на въоръжените сили на Руската федерация генерал-лейтенант Юрий Ласточкин, предава ТАСС.

„ Специалните служби на страните от НАТО интензивно употребяват подправени базови станции, към които да се включат ползвателите на мобилни мрежи. В същото време експертите от задграничното разузнаване получават опция освен да слушат мобилни телефони и да преглеждат текстови известия, само че и изборно да блокират клиентите и да ги дезинформират посредством изпращане на подправени известия “, сподели Ласточкин в изявление за

На собствен ред млади учени от Изследователския институт НИИИ създадоха система за противопоставяне на неоторизиран достъп до информация на клиентите. Той оказва помощ да се открие подправена базова станция, да се дефинира местоположението й и да се блокират техническите канали за приключване на информация. След това, означи Ласточкин, връзката с законна базова станция на клетъчен оператор на цифрови радиокомуникационни стандарти 2G, 3G и 4G е възобновена.

„ Днес се прави научна работа за създаване на технология за противопоставяне на неоторизиран достъп до информация на 5G клетъчни клиенти “, добави началникът на войските за електронно противопоставяне.

Посоката на развиване на войските за електронна война

Русия възнамерява да сътвори галактически сегмент от войските за електронна война въз основата на сателитна констелация.

Той означи, че все още е решен казусът с избора на предпочитани посоки за развиване на войските за РЕБ в дълготраен проект.

Тук виждаме следните съществени насоки: образуването на галактически сегмент от войските за електронна битка въз основата на формация от галактически кораби; основаване на разследващи и ударни системи въз основата на ракетни системи за неведнъж изстрелване и безпилотни летателни апарати; създаване на средства за функционално заличаване на електронно съоръжение посредством мощно електромагнитно излъчване; образуване на единно информационно-комуникационно пространство на войските за електронна война и консолидираното му в единно информационно-комуникационно пространство на Въоръжените сили на Руската федерация “, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР