Тайната на женската красота от край време вълнува съвременните жени.

...
Тайната на женската красота от край време вълнува съвременните жени.
Коментари Харесай

От поколение на поколение индийките си предават тези тайни за красота! Прочетете ги и вие

Тайната на женската хубост от край време вълнува актуалните дами. Все повече залагаме на скъпата козметика, която за жалост рядко има рекламирания резултат.

Позабравили сме, че преди години дамите не са имали досег до толкова огромно многообразие от козметични марки и артикули, с цел да се поддържат красиви. Някои трикове за млада и стегната кожа, както за здрава и блестяща коса се придвижват през поколенията и в културите и традициите на другите националности.

Именно с такива завещания биха могли да се похвалят индийките, които се славят като едни от най-красивите дами, поддържащи външния си тип единствено с натурални и домашни артикули. Може би е време да оставим настрани огромните козметични марки и да се поровим за лесни и потребни препоръки, които биха могли да се окажат доста по-ефективни и икономични.

Съветите за хубост в Индия се придвижват през потомство от майка на щерка. Техните ритуали за разкрасяване са по-скоро свързани с античните и натурално изпитани способи, които са потвърдили, че работят.

Какви антични маски и процедури за разкрасяване употребяват индийките?

Цариградско грозде - Амла
Амла или още познато като цариградско грозде. Смята се, че маслото от този плод е най-богатият източник на витамин С. Векове наред се е прилагало върху скалпа и косата, като я прави по-здрава, лъскава и красива. Амлата е сполучлив лек против всички проблеми свързани с косата и скалпа.

Нахутено брашно
Нахутено брашно – бихте могли да го намерите във всяка индийска кухня. То има ексфолиращи свойства, на които се доверяват даже най-известните индийски актриси. Нахутеното брашно се употребява да поеме непотребното омазняване на косата. Може да се смеси с мляко или крем и да се употребява като сапун.

Розова вода
Всички индийки употребяват и се радват на свойствата на розовата вода (розово масло). Тя освежава, омекотява, ободрява и тонизира кожата на лицето.

Куркума
Куркума – тази толкоз непозната и неупотребявана от нас фалшификация се употребява в Индия от епохи. Смята се, че тя прочиства освен тялото, само че и душата. Приета е използването й преди сватбен обред, като се забърква маска с куркума. Бъдещата брачна половинка е належащо да покрие тялото и лицето си с нея. 15 минути по-късно маската се измива, а резултатът може да се усети още на момента.

Кокосово масло
За блестяща и здрава коса, индийките се доверяват и на различен правилен асистент – кокосовото масло (олио). Те го втриват в корените на косите си и масажират за по-добър резултат. Два часа по-късно косата се изплаква с вода. Органичното кокосово масло пък работи като натурален хидратиращ лосион за тялото и е доста подобаващ за зимата. Индийските майки още от дребни учат дъщерите си да привикват с подобен тип процедури. На това по-късно се дължи хубавичко и дълга коса на младите девойки.

Синапено семе
Синапено семе е неразрешено да се употребява в Индия като готварско олио от 2012 година поради високото равнище на ерукова киселина, само че резултатът, който оказва върху растежа на косата е непостижим. В него се съдържа огромно количество селен - антиоксидант, който защищава клетките, Омега-3 мастни киселини, които подхранват косата от вътрешната страна на открито и протеин, който се грижи за естествения напредък на косата.

Лимон
Лимон – за изненада или не лимонът също има място в индийската просвета и то като асистент в женската хубост. Някои майки учат дъщерите си да търкат лицето си с парче лимон. Смята се, че киселините в лимона го вършат съвършен избелител на кожата и ексфолиант. Някои индийки употребяват лимонен сок да масажират скалпа на главата си, като по този метод го почистват от пърхот или лющене.

Къна за коса
Къна – къната в Индия се тачи от край време. Освен за техните ритуали свързани с изрисуване на тялото, каната се употребява да укрепи косата и да й даде компактност. Препоръчва се използването на кокосово олио за хидратиране, откакто косата е била третирана с къна, тъй като тя може да изсуши косъма.

Индийските дами се гордеят със своите дълги, гъсти и лъскави коси. Тайната за тяхната поддръжка се крие в обичайните препоръки, които се предават от поколенията. Една добре поддържана и хубава коса заслужава и почтена прическа, която да прави носителката й още по-обаятелна. Без подозрение индийките са майсторки и на прическите. За обичайни случаи или за специфични мотиви, дамите от Индия знаят, че красивата и добре завършена коса постоянно приказва доста за дамата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР