Тайна от миналото свързва двама мъртъвци, а призраците на собственото

...
Тайна от миналото свързва двама мъртъвци, а призраците на собственото
Коментари Харесай

Изгубените от Патриша Гибни – хитовата детективска поредица за пръв път на български

Тайна от предишното свързва двама мъртъвци, а призраците на личното ѝ детство протягат дълги пръсти към контрольор Лоти Паркър в дебютна поредност от Патриша Гибни.
По книжарниците към този момент може да намерите „ Изгубените “– дебютния трилър на ирландската авторка Патриша Гибни, който поставя началото на бестселъровата поредност за случаите на контрольор Лоти Паркър.
 Откъс от Фермата на животните от Джордж Оруел Откъс от " Фермата на животните " от Джордж Оруел
ПЪРВА ГЛАВА Щом се стъмни, господин Джоунс – притежателят на плантация „ Имението “ – затвори курниците, само че защото...
Нощта на 31 януари 1976 година е осъществено закононарушение. Къде се е случило? Защо? Коя е жертвата? Не знаем. Можем единствено да следим безмълвното ѝ, скрито заравяне през очите на три деца, подредени до прозореца. Три деца, които се питат един и същи въпрос: „ Чудя се кой от нас ще е идващият? “.
Но това време от дълго време е отминало.
Зимата на 2014 година е студена. Улиците са заледени, солта хрущи под ботушите на забързана жена. Сюзан Съливан има среща с индивида, от който се опасява най-вече. Тя върви пешком, с наведена поради вятъра глава. Хвърля бърз взор на надвисналата над нея катедрала, преди да премине портите от ковано желязо и да се прекръсти по табиет. Катедралата е свещено пространство, би трябвало да бъде в сигурност. Не след дълго тя е открита удушена.
И това не е всичко. Няколко часа по-късно Сюзан е последвана от началника си, който е открит обесен на дърво до дома си. Обстоятелствата сочат към самоубийство, само че контрольор Лоти Паркър не е уверена.
 Смущаващо настоящите антиутопии „ 1984 “ и „ Фермата на животните “ от Джордж Оруел още веднъж са тук Смущаващо настоящите антиутопии „ 1984 “ и „ Фермата на животните “ от Джордж Оруел още веднъж са тук
Изчезналият за десетилетия встъпителен текст от Оруел за „ Фермата на животните “ не е оповестен в първото издание по политически...
Единственото, което свързва жертвите, е работата им… и необикновена собственоръчно правена татуировка върху краката им. Ясно е, че двамата са убити, само че каква би могла да е повода? Колко обратно във времето се простира историята? И какво общо има в действителност катедралата, където е осъществено първото закононарушение?
В компанията на детектив Бойд, с който връзките ѝ са малко по-сложни, в сравнение с ѝ се желае да признае, Лоти потегля по следите на палач с извратено възприятие за правдивост. Но какъв брой бързо могат двамата детективи да се оправят, преди да последва нов удар?
Изключителният дебют на Патриша Гибни „ Изгубените “ слага начало на нова поредност детективски загадки от девет книги с заричане за още! В духа на майсторите на жанра Карин Слотър, Клеър Макинтош и Камила ЛекбергГибни оставя читателя в неповторимата компания на контрольор Лоти Паркър и сержант детектив Марк Бойд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР