Тайна мисия в недрата на Странджа, ръководена от Людмила Живкова

...
Тайна мисия в недрата на Странджа, ръководена от Людмила Живкова
Коментари Харесай

Тайната мисия на Людмила Живкова и Ванга преобръща съдбите на десетки

Тайна задача в недрата на Странджа, ръководена от Людмила Живкова и пророчицата Ванга през 1981 година, прекатурва орисите на доста хора. Цели 39 години по-късно случилото се по време на тази експедиция продължава да слага доста повече въпроси, в сравнение с са отговорите.

Драмите в живота на част от участниците не престават до през днешния ден и навяват за връзка с мистичната авантюра от началото на 80-те. Още едно скъпо удостоверение " България Днес " откри в Нидерландия, където живее Гергана Бакалова, дамата на Кръстю Мутафчиев. Той е дясната ръка на Людмила Живкова през 70-те години и управлява групата, която работи на терен.

" Информацията, с която разполагаше екипът, беше за места, съхраняващи доста огромни полезности - изяснява археологът Иля Прокопов, който взе участие в експедицията. - Наричам ги осведомителни депа, които биха могли да трансформират радикално визиите ни за света подобен, какъвто го познаваме. Не ставаше дума за злато и съкровища, а за нещо доста по-глобално. За документи и предмети, завещани от други култури преди доста епохи. По време на задачата доста пъти се разясняваше, че територията, върху която през днешния ден е България, е била центърът на човешката цивилизация. Светая светих на знанието. За мен е ясно, че доста от нещата, които са откривани, не са оповестявани обществено. В недрата на българската земя, колкото и да са орязани нейните граници, към момента има две или три големи депа, съдържащи значима информация за цялото човечество. "

Съдбата на част от участниците в задачата на Ванга и Людмила Живкова е жестока. Ръководителят на експедицията професор Кръстю Мутафчиев умира от рак на 25 февруари 2004 година Покосен е от заболяването, преди да успее да приключи последната книга от поредицата си за тайната си задача с Принцесата на комунизма и феноменалната врачка от Петрич. До края на живота си дясната ръка на Людмила Живкова има вяра, че в Странджа се намира гробът на древноегипетското провидение Бастет.

Сега Ивайло, синът на Кръстю Мутафчиев, се бори за живота си в Нидерландия. Той страда от онкологично заболяване, а до него е единствено майка му, 82-годишната Гергана.

" Животът на доста хора се промени вечно от задачата в Странджа на Людмила Живкова и Ванга - признава Гергана пред " България Днес ".

Бях разведена с Кръстю, когато той пое на експедицията в Странджа през 1981 година Но подържахме другарски връзки. След гибелта на Людмила той беше съден по скалъпени обвинявания за злоупотреби и лежа в Пазарджишкия затвор. Кръстю беше приближен човек на Людмила Живкова и ръководеше фонд " Културно завещание ".

Благодарение на този фонд по разнообразни способи от чужбина бяха откупувани скъпи творби на изкуството. В оня миг трябваше просто да се намерят изкупителни жертви. Това бе битка по върховете на комунистическата партия и страната. Сега синът ми Ивайло води най-страшната борба. Лечението му от рак включваше химиотерапия, само че това отключи странични резултати. Изпадна в кома. До мозъка му не доближаваше задоволително О2. След това стартира постепенно усъвършенстване, само че пристигна нов удар с епидемията от ковид. Трудно е да му се обезпечи най-хубавото лекуване сега. "

Семейството е притиснато и от финансови проблеми. Гергана Бакалова е получавала доход от апартамент в центъра на София, който е отдавала чартърен. Но в този момент не може да разчита на това. " Проявих доверчивост и трансферирах парцела на моята внучка - признава Бакалова. - Но това се оказа огромна неточност. Трудно ми е да изразя болката и огорчението от измяната на внучката ми. "

Авторските права от книгите на Кръстю Мутафчиев би трябвало да принадлежат на сина му Ивайло, само че преиздаването е обвързвано с куп процедури, които биха лишили доста време. “

Други хора, докоснали се до мистерията в Странджа, също споделят за странни прекарвания.

След като Кръстю Мутафчиев излиза от пандиза, той се връща на мястото, където е водил задачата на Ванга и Людмила. С него е режисьорът Марий Славчев, издателят на книгите му Веселин Гуторанов и още няколко индивида.

" Кръстю ходеше с бастун, възстановяваше се от строшаване на крайници - спомня си Славчев. - Пътувахме с джип по едни криви пътеки и най-сетне стигнахме до мястото. Идеята, с която отидохме, беше да се направи документален филм за задачата от 1981 година Както и за това, което е останало неразкрито, само че предполагахме, че се намира там. Направихме фотоси, само че по този начин и не можахме да довършим този план. Всички, които бяхме в Странджа, по един или различен метод пострадахме. Аз лежах дълго в болница и мъчно се възвърнах. Кръстю Мутафчиев умря от рак. Всички пострадахме по един или различен метод! Явно не е пристигнал моментът това нещо, което се намира в планината, да види бял свят. Един ден, когато настъпи моментът, сигурен съм, всичко ще блесне. И хората ще схванат това, за което в този момент не сме подготвени. "

" Тази книга ще провокира може би най-голямото археологическо изобретение на нашия век - написа Кръстю Мутафчиев в своята историческа информация, озаглавена " За произхода на хомо сапиенс ". И добавя: " Гробницата на божеството Бастет в Странджа планина ще се окаже най-вероятно създание на строителите на египетските пирамиди. Това ще отреди най-сетне почтено място на българите в международната история като носители на човешката цивилизация. "

Лични срещи с пророчицата

Гергана Бакалова има две персонални срещи с Ванга, които са се запечатали вечно в нейното схващане. Първия път отива при пророчицата поради здравословен проблем на сина си Ивайло, който тогава е на 6 години. Момчето страда от алергия, с която не може да се пребори.

" Ванга ми сподели името на доктора, при който да отида, с цел да се излекува детето ми - споделя Гергана. - Точно този доктор ни оказа помощ. Позна и за неща от персоналния ни живот, свързани с идно пътешестване в Англия, за което ние не подозирахме по това време. Втория път бяхме при нея с мъжа ми Кръстю. Ванга го предизвести да внимава по какъв начин кара на връщане към София и да се пази " отдясно “. Прибирайки се към столицата, се отървахме на косъм от тежка злополука. За мен Ванга е потвърден феномен. “

Гергана Бакалова е от остарял аграрни жанр, внучка е на именития лидер на Български земеделски народен съюз Цанко Церковски.

" Болно ми е, че бюстът му в Борисовата градина беше откраднат и години наред не се възвърне - признава тя. - Това демонстрира до каква степен в България се цени историческото завещание, за което мъжът ми си даде здравето и живота. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР