Тайландският крал Маха Ваджиралонгкорн може да бъде експулсиран от Германия,

...
Тайландският крал Маха Ваджиралонгкорн може да бъде експулсиран от Германия,
Коментари Харесай

Кралят на Тайланд може да бъде изгонен от Германия

Тайландският крал Маха Ваджиралонгкорн може да бъде експулсиран от Германия, в случай че издава укази от баварската си вила. Това заяви Deutsche Welle, базирайки се на Бундестага, съобщи БГНЕС.
Германският парламент разгласи, че кралят на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн се радва на дипломатически имунитет по време на продължителния си престой в баварската си вила, само че страната има силата да го изгони от страната.
 Берлин ще глоби тайландския крал, в случай че ръководи от Германия Берлин ще глоби тайландския крал, в случай че ръководи от Германия
Германският външен министър Хайко Маас предизвести, че ще има " последствия " за тайландския крал Ваджиралонгкорн, в случай че взема решения или упр...
Според оценка на проверяващите служби на Бундестага и по поръчка на социалистическата лява партия, немската страна има доста малко пълномощия да преследва тайландския крал, макар скорошните предизвестия на външния министър Хайко Маас.
По-рано Маас предизвести Ваджиралонгкорн да не ръководи страната си от Германия, до момента в който има продължаващи митинги против това, което съгласно критиците е недемократичното ръководство на краля в Тайланд. Повече от 50 души бяха ранени при демонстрации в Банкок единствено тази седмица.
" Ясно декларирахме, че политиките, които засягат страната Тайланд, не би трябвало да се организират от немска земя, " сподели Маас при започване на октомври.
Ваджиралонгкорн прекара месеци във вилата си до езерото Штарнберг, навръх юг от Мюнхен, а напролет той постоянно отсядаше в първокласен хотел в ски курорта Гармиш-Партенкирхен, като нарушаваше възбраната за престой в хотелите там - по това време една от ограниченията за блокиране по отношение на коронавирусната пандемия в Германия.
 Антиправителствени митинги и в Тайланд Антиправителствени митинги и в Тайланд
Студенти и съперници на държавното управление на Тайланд се събраха пред Големия замък в Банкок, с цел да изискат от изпълнителната власт рефор...
Кралят се завърна в Тайланд през октомври, а левите приканиха немското държавно управление да му забрани да влиза още веднъж в Германия. " Всеки, който сходно на краля потиска брутално демократично придвижване с военна хунта, не би трябвало да бъде награждаван с виза за първокласен нескончаем престой в Германия ", обявиха парламентаристите от левите партии Севим Дагделен и Хайке Хенсел в взаимно изказване.
По-рано през ноември немското външно министерство съобщи, че не е разкрило доказателства, че кралят издава укази от Бавария, които нарушават правата на индивида - макар че опозиционните немски политици настояват противоположното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР