Тайландската популистка партия Феу Тай сформира коалиция с 10 други

...
Тайландската популистка партия Феу Тай сформира коалиция с 10 други
Коментари Харесай

Коалиция от 10 партии ще спасява Тайланд от кризата с любов, хармония и помирение

Тайландската популистка партия " Феу Тай " образува коалиция с 10 други партии в опит да образува ново държавно управление и да постави завършек на тримесечната политическа невъзможност. Съобщението бе направено ден преди парламентарното гласоподаване за нов министър-председател и в миг, когато създателят на " Феу Тай " и някогашен министър председател Таксин Шинаватра се приготвя да се завърне в кралството след 15 години самоналожено заточение. Очаква се партията да номинира магната в региона на недвижимите парцели Срета Тавишин за идващ водач на страната.

" Коалиционните партии ще употребяват този късмет като начало за създаване на обич, естетика и помиряване сред хората в страната и ще работят дружно за основаване на разцвет за страната и хората в бъдеще ", съобщи Чонланан Шрикаев, водач на " Феу Тай ".

Партията зае второ място на изборите в Тайланд на 14 май, само че пое съставянето на държавното управление, откакто консервативните членове на неизбираемата горна камара блокираха опитите на прогресивната партия " Движение напред ", която завоюва вота, да обезпечи висшия пост за своя претендент.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР