Тайланд потъна в скръб за жертвите в търговския център. 26

...
Тайланд потъна в скръб за жертвите в търговския център. 26
Коментари Харесай

Тайланд скърби за жертвите на стрелеца от търговския център

Тайланд потъна в тъга за жертвите в комерсиалния център. 26 души починаха в най-кървавата офанзива в азиатската страна. Ранените са 57. След часове на блокада спецчастите нападнаха комерсиалния център и унищожиха стрелеца. Мотивите на 32-годишния военнослужещ са персонални - спор за имотна договорка.

Шокът от офанзивата отстъпи пред тъгата и гнева на околните на жертвите. Днес в моргите те разпознаваха телата на починалите.

Ратчонон. На 13 години. Трябвало да вечеря с родители си, само че се оказал на пътя на стрелеца.
Натхаут Карнчанамете: Беше единственият ми наследник. Така и не съумя да вечеря. Не желаех нищо от детето. Нямах упования. Просто желаех да бъде добър. Джакрапант Тхома. На 32 години. Разследващите към момента се пробват да сглобят пъзела към офанзивата му, а психолозите да изградят профила му. Сутринта написал в профила си във Facebook, че " гибелта е неизбежна ".Прают Чан Оча, министър-председател на Тайланд: Разследването откри, че нападателят е бил в спор с командира си и тъщата си за хонорар на сътрудник, който изкупувал земя. Спорели от три дни, само че никой не считал, че нещата са толкоз съществени.
Командирът бил първата цел на Тхома. Нападнал го, и по този начин съумял да открадне оръжие. Застрелял също боец и тъщата си. От казармата се отправил към комерсиалния център. По пътя стрелял по минувачи. В мола разкрил огън и взел заложници. Стрелял тъкмо. Целел се в главите на хората.

Последваха часове на блокада и безуспешни договаряния с похитетеля. Майката на нападателя също беше извикана. Но и тя не съумя да разубеди сина си да се съобщи. При щурма на полицията стрелецът беше премахнат.

Атаката стана в град на към 250 километра от столицата Банкок. До през вчерашния ден жителите там определяха живота в него като спокоен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР