Тайбе Юсеин стана световна шампионка по борба в категория до

...
Тайбе Юсеин стана световна шампионка по борба в категория до
Коментари Харесай

Велик момент! Злато за България! Тайбе Юсеин е световен шампион

Тайбе Юсеин стана международна шампионка по битка в категория до 62 кг на шампионата в Будапеща, оповестява " Спортал ".

Нашето момиче стигна до купата след победа над японката Юкако Кавай с 6:2. Успехът е още по-ценен, защото идва над представител на тоталния хегемон в женската битка. Японките са доминатор в спорта от дълги години насам, а през тази година завоюваха четири трофеи. Единствено Тайбе спря тяхното владичество.

Юсеин сподели, че е към този момент е доста умел герой и организира по съвършен метод схватака. В началото на битката парира офанзивите на японката, а в средата на първата част издебна своя миг и смъкна Кавай на земята и я трансферира два пъти, с цел да записва шест точки. 

През втората част действаше чудесно в отбрана и не разреши на японката да нападна. Едва в края на битката съперничката съумя да прихване Тайбе зад тила, само че не остана време за спомагателна офанзива, което означаваше злато за нашето момиче.

Така 27-годишната Юсеин прибавя нов връх в кариерата си двете сребра от международни шампионати през 2012 и 2013 година и европейска купа от тази година. Това е първа купа за родната битка в последните пет години. Последно на международния връх стъпи Иво Ангелов през 2013 година, като тогава шампионатът също бе в унгарската столица. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР