Тайбе Юсеин бе избрана за Борец на България за 2019

...
Тайбе Юсеин бе избрана за Борец на България за 2019
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин е борец №1 на България за 2019 г.

Тайбе Юсеин бе определена за " Борец на България " за 2019 година. Тя заслужи премията, откакто стана европейска шампионка и сребърна медалистка от Световното състезание. Надеждата ни за орден от Олимпиадата в Токио приключва с усмивка отиващата си година, само че е настроена и за тежка борба през 2020-а.

" Щастлива съм, че за поредна година ме избират за " Борец на годината ". С едно малко изключение съумях да реализира задачите си за 2019 година Не съумях да печеля единствено златния орден на Световното, Европейското беше приключено по отличен метод. Важното е, че завоювах квота за Олимпиадата в Токио, което беше цел №1.

Пътят през 2020 година ще бъде сложен, само че най-малко знам какво да чакам, защото към този момент съм го вървяла. Надявам се този път да не се препъна на финалната права. За момента съм спокойна, уповавам се по този начин да е и отсега нататък ", сподели Юсеин след церемонията.

Петър Касабов бе определен за " Треньор №1 в битката " за 2019 година. Наставникът на женския народен тим изрази удовлетворение от следващото самопризнание, само че добави, че още доста работа чака състезателките му през идната година.

" Радвам се, че съумях още един път да печеля тази премия. За женската битка в исторически проект е доста добра година, тъй като за първи път се случва женският тим да се класира на второ място отборно.

Доволен и благополучен съм, че постигнахме това нещо и ще остане в историята. Другото радостно е, че се случва в третата ми година като старши треньор, което приказва, че е имало да се прави работа, с цел да се доближи до този връх.

Аз постоянно работя за повече и желая да се развъртвам. Надявам се следващата година да увеличим медалите. Знаете, че чакаме Олимпиадата с огромно неспокойствие - нека да съумея още един път да печеля медали на самата Олимпиада.

Казвам медали, тъй като в този момент имаме единствено една квота на Тайбе Юсеин, само че се надяваме и останалата част от тима за вземем квоти и да завоюваме медали ", сподели Касабов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР