Тъй като инвеститорите увеличават залозите си за сценарий за меко

...
Тъй като инвеститорите увеличават залозите си за сценарий за меко
Коментари Харесай

Мекото приземяване на САЩ - добро за златото и лошо за щатския долар?

Тъй като вложителите усилват залозите си за сюжет за меко кацане на най-голямата международна стопанска система - щатската, цената на златото може да се увеличи за сметка на щатския $. Това е мнението на Тим Хейс, основен световен капиталов пълководец в Ned Davis Research, който намали рейтинга на щатския $ от безпристрастен на мечи и увеличи рейтинга на златото от безпристрастен на бичи.

Индексът на американския $ ICE, мярка за зелените пари по отношение на кошница от шест други съществени валути, се намали с 2,4% от началото на годината. Най-активните фючърси върху златото са спечелили 7,6% до момента тази година, съгласно данните на FactSet.

Индексът на щатския $ неотдавна падна под своята 50-дневна пълзяща междинна, до момента в който фючърсите на златото се повишиха над междинните си стойности за 50-дневния интервал, написа Хейс в записка от четвъртък.
 Задава се най-скъпата стачка в историята на Съединени американски щати
Задава се най-скъпата стачка в историята на Съединени американски щати

Куриерите от UPS упорстват за по-добри условия в груповия си трудов контракт

През януари златото реализира това, което пазарните техници назовават " златно секване ", когато неговата 50-дневна пълзяща междинна се повиши над 200-дневната пълзяща междинна, до момента в който щатският $ видя противоположния сигнал, считан за мечи - " смъртоносно секване " (когато 50-дневната пълзяща междинна се намали под 200-дневната междинна величина).

50-дневната пълзяща междинна се преглежда като показване на краткосрочната ценова наклонност на даден актив, до момента в който 200-дневната междинна мери дълготрайната наклонност.

В този ред на мисли, " златното секване " се счита, че поставя началото на нов дълготраен бичи цикъл, до момента в който " смъртоносното секване " - прави противоположното. Краткосрочните механически композити на Ned Davis Research, също демонстрират сигнал за покупка на злато и сигнал за продажба на $, съгласно Хейс.

" Ако пазарите са отхвърлили по-лош стопански сюжет от очевидния сега, тогава историческото показване при липса на световно закъснение може да е от голяма важност ", написа Хейс.

" Когато липсваше световно закъснение, доларът се намали с годишен ритъм от -1% годишно, до момента в който златото завоюва 10% годишно, и в двата режима за повече от половината от съответните им исторически интервали ", означи Хейс.

Междувременно доходността на облигациите има наклонност да се търгува встрани, с цел да се намали при сюжет за меко кацане за стопанската система. Сценарият за меко кацане значи, че Съединени американски щати ще видят спад на инфлацията, като в същото време ще избегнат криза.

Доларът има наклонност да отслабва, когато диференциалът сред доходността на 10-годишните съкровищни облигации на Съединени американски щати и доходността на 10-годишния държавен дълг на страните оттатък Съединени американски щати се стеснява, означи Хейс.

От друга страна, намаляващата рентабилност на държавните облигации би била от изгода за златото, разяснява още специалистът пред финансовото издание MarketWatch. Доходността на 10-годишните съкровищни облигации в петък се намали с 2,2 базисни пункта до 3,829%, съгласно данни на MarketWatch.

И други специалисти поддържат сюжета за " меко приземяване "

Има и други специалисти, които са позитивно настроени, че ще станем очевидци на " меко приземяване ".

Въпреки че надълбоко обърнатата крива на рентабилност (разликата сред доходността на 2-годишните и 10-годишните американски държавни облигации) провокира безпокойствие измежду вложителите по отношение на вероятността за криза, Goldman Sachs Group Inc. има друго обръщение: спрете да се тревожите за това.

" Ние не споделяме необятно публикуваната угриженост по отношение на инверсията на кривата на доходността ", написа Ян Хациус, основен икономист на банката в записка в понеделник, представен от CNBC, намалявайки оценката си за вероятността от криза до 20% от 25%, след по-ниска от отчет за предстоящата инфлация предходната седмица.
 Съветите на великите вложители
Съветите на великите вложители

Какво поучават Бъфет, Джордж Сорос, Стенли Дръкенмилър и други?

Хациус се опълчва на множеството вложители, които показват, че инверсията на кривата има съвсем безукорен опит в предсказването на стопански спадове.

Тримесечните съкровищни бонове даваха повече от 10-годишните банкноти преди всяка от последните седем рецесии в Съединени американски щати. В момента краткосрочните доходности са с повече от 150 базисни пункта над облигациите с по-дълъг падеж, покрай най-голямата инверсия от четири десетилетия.

Обикновено кривата е наклонена нагоре, защото вложителите изискват по-висока отплата - или срочна награда - за държане на облигации с по-дълъг падеж, в сравнение с краткосрочни.

Когато кривата се обърне с главата надолу, това значи, че вложителите ценообразуват понижения на лихвените проценти, задоволително огромни, с цел да преодолеят наградата на термина, сходно събитие поражда единствено когато рискът от криза стане " ясно забележим ", изясни Хациус.

Този път обаче нещата са разнообразни, сподели икономистът. Това е по този начин, тъй като срочната награда е " много под " дълготрайната си междинна стойност, тъй че са нужни по-малко предстоящи понижения на лихвите, с цел да се обърне кривата. Освен това, до момента в който инфлацията се охлажда, това отваря " достоверен път " към Федералния запас да облекчи лихвените проценти, без да провокира криза, съгласно Хациус.

Когато икономическите прогнози станаха прекомерно песимистични, добави Хациус, те оказаха по-голям напън върху по-дългосрочните лихви, в сравнение с е целесъобразно.

" Така че аргументът, че обърнатата крива удостоверява консенсусната прогноза за криза, е меко казано кръговиден ", написа той.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР