Тъй като аз нямам политически амбиции, дайте ми боеприпаси, призова

...
Тъй като аз нямам политически амбиции, дайте ми боеприпаси, призова
Коментари Харесай

Пригожин изчисли, че му трябват 1 млрд. долара за въоръжаване на Вагнер месечно

Тъй като аз нямам политически упоритости, дайте ми муниции, прикани във видео " Готвача на Путин "

Основателят на наемническата войска " Вагнер " Евгений Пригожин разгласява още един видеоклип от Бахмут, в който споделя какъв брой може да коства едномесечната атака на неговата формация в този град.

Запитан дали самичък би могъл да купи нужните муниции за наемниците си, от неналичието на които се жалват от края на декември, Готвача на Путин разгласи, че хората му се нуждаят от " почти 10 000 тона на месец ", написа Оффнюз.

" Килограм муниции коства 50 $, 10 000 тона костват 500 млн. $. Ако прибавим и високоточните, танковете, картечниците, ракетите и всевъзможни други неща, ще получим още 500 млн. Общо взето, един милиард ", споделя Пригожин аритметичните си калкулации. - Ако един предприемач има милиард, с цел да си купи муниции, а страната - която има газ - не му ги дава, значи това не е бизнес. Тъй като аз нямам политически упоритости, дайте ми боеприпасите ".

Пригожин е записал още едно видео от покрива на девететажна постройка на улица " Щедра " в източната част на Бахмут. Зад него се вижда евангелската черква на улица " Горки ", а река Бахмутка тече на към 700 метра от мястото на записа.

Вчера стана ясно, че военното управление в Русия е отрязало създателя на ЧВК „ Вагнер “ от специфичните телефонни връзки (наричани известно червен телефон или петолъчка), с цел да не хленчи непрекъснато за муниции. Новината заяви самият Евгений Викторович в аудио изказване в канала на пресслужбата на своята кетърингова компания, поради която го назовават Готвача на Путин.

По-рано Пригожин неведнъж обвиняваше съветското военно управление, че не е предоставило на частите му наличните в складовете муниции. През февруари " Готвача на Путин " сподели фотография на загубите на съветските наемници, които се допуска, че са починали на 21 февруари, тъй като управлението на постоянната войска не им е дало муниции.

В ежедневната си информация за хода на руско-украинската война разузнаването на английското министерство на защитата заяви през днешния ден, че през последните четири дни съветските наемници са съумели да открият надзор над по-голямата част от източната част на Бахмут, до момента в който украинските въоръжени сили твърдо държат западната част на града, разграничен от реката.

Според английския боен анализатор Филип Инграхам съветските жертви при щурма на Бахмут може да доближат 30 000 души.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР