Татяна Иванова е само на 19 години, а мечтата ѝ

...
Татяна Иванова е само на 19 години, а мечтата ѝ
Коментари Харесай

Татяна, която мечтае да бъде първата българка, летяла в космоса

Татяна Иванова е единствено на 19 години, а фантазията ѝ е една, само че толкоз зряла - да бъде първата българка, летяла в космоса. Желанието ѝ се заражда още през 2018 година, когато прекарва седмица в галактическия лагер на НАСА в Измир, където взе участие в симулации на галактически задачи, учи роботика, хидропоника, галактическа история, програмиране и интензивно се включва в екипни задания. Година по-късно взема присъединяване и в стратегия към Космическата академия в Алабама.


" Докато бяхме в турския лагер, бяхме в планетариум. Атмосферата беше страхотна, магична – мощни звуци, прелестна картина. Гледахме един филм, възложен от NASA на един астронавт, който се катери по спътника на Юпитер - Европа. Всъщност филмът стартира с цитата " Представи си, че този астронавт си ти ". Просто тогава го усетих и си споделих " уау ". Изречението ми подейства доста мощно и вътрешно усетих, че желая да стана космонавт. ", споделя разгорещено Татяна пред нашите сътрудници от Actualno.com.


Много фондации през последните три години се застъпват за нейната галактическа фантазия, като най-голяма поддръжка получава от фондацията " Сто слънца " на рапъра Явор Янакиев (100 кила).

" Избрахме нея, тъй като тя е доста по-различна от младото потомство, което сме затрупани да гледаме, ангажирани със суетата. Това е един човек, който се интересува от звездите, от космоса, математика, физика и всички тези точни науки, които ние с времето отбягвахме в учебно заведение, а се оказаха най-важни в живота ", безапелационен е изпълнителят.

Получава морална и финансова поддръжка и от фондация " Лекови ", Гергана Райжекова, всичките ѝ учители и другари.

За галактическата си фантазия Татяна приказва като за най-голямата си обич и е твърдо решена да се оправи с това свое начинание , макар всички компликации, пред които й следва да се изправи. Тя е малко момиче с огромни фантазии - толкоз безкрайни, колкото и самият космос.

" Надявам да имам и докторантура, да съм направила пробив на академик, който да способства за човечеството и в действителност да има изгода от това. И се надявам да съм част от идната селекция за космонавти ", показва тя.


Татяна е призната за присъединяване в Академия на плана PoSSUM и Международния институт по галактически науки, която ще се състои през февруари 2022 година в град Мелбърн, Флорида, Съединени американски щати. Това е следващият ѝ триумф в тази сфера, откакто през предходната година печели шампионска купа, златен орден и документ, триумфирайки с най-голям резултат в влиятелното интернационално съревнование " Space Magica Online Space Quiz World Cup ".


Вижте целия репортаж, дело на Илиана Симеонова, в долното видео:

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР