Тарторът от агитката на Спартак (Москва) Максим Тук беше обявен

...
Тарторът от агитката на Спартак (Москва) Максим Тук беше обявен
Коментари Харесай

Справка на БЛИЦ: Провокаторът на кървавия екшън от „Лаута“ бил голям бабаит, участвал в 50 боя за една година

Тарторът от агитката на Спартак (Москва) Максим Тук беше разгласен за един от провокаторите на сбиването сред почитателите на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА на „ Лаута “ в неделя. Руснакът е водач на ултрас групировката „ Банда Тука “, известна и като „ Туки “. Вече е известно, че той има личен онлайн ефирен план „ Околофутбола “, обвързван с съветската ултрас просвета. Трябва да се означи, че Тук не е семейството на Максим. Това е неговият прякор.

БЛИЦ СПОРТ ви показва информация, въпреки и къса, за Максим Тук и ръководената от него формация.

 „ Банда Тука “ е една от близо 50-те фракции в агитката на Спартак (Москва). Повечето от тези групировки вземат участие в големия фенклуб „ Фратрия “, само че не престават да имат личен живот и да вземат участие независимо в сбивания с почитатели на други тимове. Тук е моментът да отбележим, че съветските почитатели имат извънредно непоколебим кодекс за сбиванията, които протичат без използването на разнообразни оръжия и съоръжения. Уговорките са за групи от по 10, 20, 30 и повече души от едната страна против почти същия брой от другата. Двете агитки не носят никакви клубни атрибути и членовете на всяка формация са облечени с идентични едноцветни фланелки.

Управляваната от Максим Тук секта е измежду най-активните в борбите. Счита се, че „ Банда Тука “ е учредена в интервала 2000-01 година. Отличава се с изключителна интензивност и извънредно младата възраст на членовете. Участва в боеве с други ултраси - колкото е допустимо по-често и в множеството случаи излиза победител. Според информациите „ Туки “ има тесни връзки с съветската националсоциалистическа формация скинхедс „ ОБ-88 “, като ОБ е редуциране на Общество на белите, а 88 е съставлява цифрово изражение на НН (означаващо Хайл Хитлер), защото „ Н “ е осмата писмен знак в латинската писменост.

През 2005 година обединяване на фракцията на Максим Тук и още три групировки (Gladiators Firm’96, Devils Band и Синдикат) вземат участие в именита за съветските почитатели борба с ултрасите на ЦСКА (Москва) от страховитата тайфа „ Ярославка “. Боят до метростанция „ Проспект мира “ в съветската столица влиза в прорез девиза на „ армейските “ почитатели: „ Ярославка не бяга. Никога не бяга “. Просто тази борба е удостоверение на известното предписание измежду футболните хулигани: „ За всеки огромен войник ще се откри и по-добър бияч “.

 „ За мен животът и Спартак са неделими. Едното е обвързвано с другото. Подкрепям обичания си тим по всеки един вероятен метод. Битките са продължение на тази поддръжка. Обикновено на година вземам участие в най-малко пет сбивания с почитатели на други тимове. Пикът беше през 2010 година, когато бях на към 50 боеве сред групировки “, признава Максим Тук в едно от дребното си публични изявленията.

„ Станах ултрас в цялостния смисъл на думата през 1994 година. В продължение на година и половина се молех на мой другар да ме заведе във фенския бранш. Тогава усетих атмосферата на мощната обич към Спартак и се възпламених. Някак естествено с това пристигнаха и борбите “, добавя ултрасът на Спартак (Москва).
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

ВИЖТЕ ЧАСТ ОТ БИТКИТЕ С УЧАСТИЕТО НА „ БАНДА ТУКА “

 

 

 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР