Търсят възможност да ни платят, но все още не е

...
Търсят възможност да ни платят, но все още не е
Коментари Харесай

Петя Стоянова: „Тракия“ е в експлоатация, искаме си заработеното

„ Търсят опция да ни платят, само че към момента не е открита. Просто минаха доста месеци – от май до момента нямаме действителни резултати и сме към този момент в невъзможност . Хората нямат заплати, няма пари за материали, не можем да работим “, сподели пред БНР Петя Стоянова, секретар на КНСБ в „ Автомагистрали Черно море “. Днес служащи от пътностроителния бранш от страната още веднъж излизат на митинг в столицата.

„ С банките имаме проблеми, с доставчиците имаме проблеми, тъй като не можем да си обслужваме отговорностите. Всичките тези пари, които имаме да вземаме, имаме да ги даваме – на личен състав, на снабдители, на банки, които са ни кредитирали “, заключи обстановката Петя Стоянова.

Би трябвало да се откри метод, откакто нещо е свършено и е в употреба, да се заплати от страна на страната като гарант на тези поправки, счита Стоянова.

„ Един противозаконен градеж би трябвало да не се употребява, само че в тази ситуация се употребява и автомагистрала „ Тракия “ в частност, за която ние протестираме, е в употреба – единият сектор от април месец, другият – от юли. Би следвало държавната администрация да е намерила метод по какъв начин да заплати, само че към момента не е. “

 Представители на пътностроителния отрасъл на митинг пред Министерския съвет Снимка: БГНЕС

„ Искаме си заработените с почтен труд средства “, разяснява Петя Стоянова в предаването „ Преди всички “.

Според нея откакто Министерство на регионалното развитие не може да вземе решение, е редно такова да има на Министерския съвет , „ с което да се уредят тези заплащания “.

С Пътната организация казусът е, че документите за заплащане за „ Тракия “ стоят от месеци там и не са признати, не са утвърдени, разясни още Стоянова.

„ Чакат някой различен да реши. Никой не желае да поеме отговорност за тези средства . “

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР