„Търсим име в хаоса“, пише най-продаваният всекидневник Corriere della Sera

...
„Търсим име в хаоса“, пише най-продаваният всекидневник Corriere della Sera
Коментари Харесай

„Търсим име в хаоса“: Шести ден италианският парламент избира президент

„ Търсим име в хаоса “, написа най-продаваният ежедневник Corriere della Sera в първата си страница. „ Повече несъгласие, в сравнение с гласове “, написа католическият ежедневник L`Avvenire.

Политически източници споделиха, че евентуална кандидатка е Елизабета Белони - посланик от кариерата, която е отпред на тайните служби, като министърката на правораздаването Марта Картабия също е измежду премисляните разновидности, предава Ройтерс. Като се допуска, че Белони бива подкрепяна от дясната партия " Лига ", по този начин и от " Движението 5 ". Но новината провокира остра реакция от други партии, разцепвайки дясноцентристкия блок и сеейки противоречие в редиците на " 5 звезди ".

Заплашвайки да пренебрегват водачите си и да поемат сами обстановката, депутатите все по-често даваха своя глас за Матарела, макар обстоятелството, че самият той отхвърли втори мандат.

При второто гласоподаване в петък той получи 336 бюлетини, по отношение на 160 в четвъртък и 125 в сряда. „ Парламентът желае Матарела “, сподели ежедневник La Repubblica в заглавие на първа страница.

Все още не е ясно дали 80-годишният Матарела ще одобри различен мандат, само че редица считат, че преназначаването му е най-хубавият метод да се резервира статуквото и да се даде опция на държавното управление да се концентрира още веднъж върху битката с пандемията от COVID-19.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР