Търсим асиметрични решения, за да получим качествено предимство над врага.

...
Търсим асиметрични решения, за да получим качествено предимство над врага.
Коментари Харесай

Сирски: Търсим асиметрични решения, за да получим качествено предимство над врага

Търсим асиметрични решения, с цел да получим качествено преимущество над врага. Командването на въоръжените сили на Украйна работи за ускорение на внедряването на новаторски софтуерни решения в украинската войска.

Това заяви във Facebook главнокомандващият на въоръжените сили Александър Сирски.

Той акцентира, че технологията и технологичността са ключът към превъзходството над врага: „ Безпилотните системи тук заемат видно място. Затова развиването на потреблението на безпилотни системи е мой приоритет “.

Главнокомандващият подсети, че за това направление във въоръжените сили дава отговор неговият заместител полковник Вадим Сухаревский. По думите му те работят взаимно „ за ускорение на внедряването на новаторски софтуерни решения и обезпечаване на институционална непоклатимост и адаптивност на избрани органи на военното ръководство на силите за защита “.

„ По-конкретно въоръжените сили на Украйна би трябвало да бъдат оборудвани с най-ефективните и най-нови оръжия. Особен акцент се слага върху подготовката на експерти по радиоелектронна битка, безпилотни системи, автоматизирани системи за ръководство и други “, сподели Сирски.

Той добави, че дружно с екипа търси асиметрични решения, с цел да получи качествено преимущество пред превъзхождащия го по бройка съперник.

„ Ние подхождаме изцяло към планирането на нашите потребности, като преди всичко вземаме поради действителния опит от бойното поле. Но най-важната задача, която би трябвало да изпълняваме с технологиите и нововъведенията, е да запазим живота на нашите бойци “, акцентира главнокомандващият на Въоръжените сили.

Както оповестява Укринформ, в производството на дронове за въоръжените сили Украйна все по-активно употребява детайли на изкуствен интелект.

Олександър Станиславович Сирски (на украински: Олександр Станіславович Сирський) е украински пълководец, главнокомандващ въоръжените сили на Украйна от 8 февруари 2024 година  Преди това е служил като пълководец на сухопътните войски на Украйна в интервала 2019 – 2024 година

По време на съветското нахлуване над Украйна Сирски командва защитата на Киев. През септември 2022 година управлява Харковското контранастъпление, а по-късно е виновен за отбраната на Бахмут.

Източник – Укринформ/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР