Търсенето на подсилващи ваксини срещу скочи във Франция, след като

...
Търсенето на подсилващи ваксини срещу скочи във Франция, след като
Коментари Харесай

Реч на Макрон мотивира французите да се ваксинират с допълнителна доза

Търсенето на подсилващи ваксини против скочи във Франция, откакто президентът съобщи, че е нужна спомагателна доза, с цел да могат хората да запазят имунизационните си пропуски, заяви Агенция Франс Прес.

" Ефектът Макрон " провокира 149 000 поръчки за ваксини, множеството по време и директно след телевизионното послание на президента във вторник вечерта, в което той предизвести, че случаите на ковид още веднъж се усилват, заяви уеб сайтът Doctolib.

Очакването на по-строгите правила е провокирало 96 000 записвания още в понеделник, в съпоставяне със приблизително 50 000 дневно през последните седмици.

Макрон разгласи, че от 15 декември хората над 65 години ще би трябвало да си слагат подсилваща имунитета доза ваксина, в случай че желаят да продължат да употребяват „ зелените “ си пропуски, с цел да влизат в питейни заведения, заведения за хранене, кина и други публични места.

Той добави, че от 50-годишна възраст нагоре хората ще могат да изискат спомагателна доза ваксина, без това да е наложително за пропуските за 50-64-годишните.

Франция има един от най-строгите имунизационни режими в Европа, като пропуските се изискват, с цел да се пътува с междуградски влакове, да се посещават музеи и спортни зали, наред с други улеснения.

Това е довело до повишение на общия % на във Франция до 75 % - равнище, което е релативно непроменено през последните седмици.

Doctolib съобщи, че единствено 20 000 от резервациите във вторник са били за първо имунизиране.

В речта си Макрон прикани към шестте милиона души във Франция, които към момента не са си създали даже първата доза ваксина, да го създадат: " Това е апел за отговорност - ваксинирайте се ", сподели той.

Той също по този начин съобщи, че маските за лице още веднъж ще бъдат наложителни за всички възпитаници в опит да се избегне нова вълна от случаи.

В момента държавното управление обмисля и опцията имунизациите да станат налични за деца под 12 години.

По данни на здравното министерство от вторник до момента през миналата седмица в лечебните заведения са умирали приблизително по 36 души на ден от ковид, което е с 21% повече спрямо миналата седмица.

Общият брой на смъртните случаи във Франция от началото на пандемията е 118 023.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР