Търсенето на чисти енергийни алтернативи на изкопаемите горива в Китай

...
Търсенето на чисти енергийни алтернативи на изкопаемите горива в Китай
Коментари Харесай

Китай заменя бензина с етанол през следващите няколко години

Търсенето на чисти енергийни други възможности на изкопаемите горива в Китай е на път да се увеличи доста през идващите няколко години, защото държавното управление продължава да прави стратегически промени, ориентирани към реализиране на едно по-зелено бъдеще.

Като част от тази самодейност се планува Китай да усили повече от три пъти своя потенциал за произвеждане на етанол за интервал от близо година, оповестява Oilprice.

Според China National Renewable Energy Centre китайската нация към този момент построява или търси утвърждение за създаване на нови съоръжения за произвеждане на етанол с общ потенциал от 6,6 млн. тона, като за тази цел се употребява най-вече биогориво от царевица и маниока.

6,6 млн. тона е изключително впечатляваща цифра, когато се има поради, че цялото произвеждане на етанол в Китай за 2017 година е било 2,8 млн. тона.

Според Фън Уъншън, управител в Henan Tianguan Group Co Ltd. - един от огромните китайски производители на етанол, сегашният потенциал на страната към този момент се е повишил до 3,38 млн. тона, в това число и при някои централи, които към момента се дострояват или чакат утвърждение за произвеждане.

Основна причина за това голямо нарастване е изказването на държавното управление от предходната година, че Пекин ще изисква доставките на бензин в народен мащаб да бъдат заменени последователно с такива на етанол до 2020 година

За задачата ще са нужни към 15 млн. тона етанол годишно.

За разлика от етанола в Съединени американски щати, по-голямата част от който се създава от царевица, в Китай главен източник за неговото произвеждане е растението маниока.

Това е тропически шубрак с значимо стопанско значение, като се отглежда най-много в Африка и Южна Америка. То е главен хранителен артикул в разрастващите се страни като обезпечава прехраната на почти 500 млн. индивида.

Други източници на етанол в Китай са царевицата, пшеницата, оризът и сорго.

Нарастващото търсене на етанол в азиатската страна притегля вниманието на интернационалните производители на биогорива, защото малко на брой имат вяра, че Китай може да покрие индустриалните си цели единствено посредством локалните източници.

Динамиката в производството на етанол обаче е доста нарушена от продължаващата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай.

След като китайският държавен глава Си Дзинпин наложи мита върху вноса на американски етанол, Малайзия се трансформира в един от главните външни снабдители на този артикул.

Островната страна играе ролята на сурогат на Съединени американски щати в това отношение, като нейната продукция е освободена от мита и налози. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР