Тържествената церемония по повод 176-тата годишнина от рождението на Ботев

...
Тържествената церемония по повод 176-тата годишнина от рождението на Ботев
Коментари Харесай

Отбелязваме 176 години от рождението на Христо Ботев

Тържествената гала във връзка 176-тата годишнина от рождението на Ботев стартира по традиция от Националния музей " Христо Ботев ". Поднесени бяха венци и цветя пред паметника на майката на поета-революционер Иванка Ботева. Прозвуча и първото Ботево стихотворение - " Майце си ". Хиляди българи са през днешния ден в балканския град, с цел да се преклонят пред подвига на великия българин.
" Ботев е емблема на мощ, на юнашко сърце българско, бунтовник, стихотворец, човек, който възпитава. Няма значение дали сме на паметника, дали сме в Калофер, дали сме на друго място. Това би трябвало да е в сърцето ни и да го усещаме. За нас Ботев е безусловно всичко: родолюбие, себеотдаденост, независимост.Любовта към Отечеството и Родината и добротата, и волята, и героизма, нека да ги предаваме с гените си на идващите генерации ", разясниха присъстващи на церемонията.
По-късно военнослужещи ще понесат на ръце " Гирлянд на славата ", който ще бъде положен на паметника на великия стихотворец и бунтовник, извисяващ се над подбалканския град.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР