Тържествената сесия в Перник, която трябваше да се състои утре

...
Тържествената сесия в Перник, която трябваше да се състои утре
Коментари Харесай

Отменя се тържествената сесия в Перник за Деня на града

Тържествената сесия в Перник, която трябваше да се състои на следващия ден във връзка Деня на града се анулира, заяви ръководителят на Общински съвет Димитър Колев.

Заседанието се отсрочва за неопределен срок след писмо на шефа на РЗИ от 15 октомври и на база заповедта за въвеждане на непълен локдаун в област Перник от 8 октомври.

Заради растящата заболеваемост още преди въвеждането на спомагателните противоепидемични ограничения от общината в Перник оповестиха, че се отсрочват всички празнични прояви, в това число концерти, изложения, базари.

Единственото събитие от програмата за Деня на града, което щеше да се състои, бе тържествената сесия, на която се избират новите почетни жители на Перник.

С анулацията ѝ за първи път от оповестяването на 19 октомври за Ден на града през 1994 година, празникът няма да бъде празнуван публично.

Няма да се състои и годишното връчване на премиите за принос в развиването на града и общината.

Вместо това на фейсбук страницата на общината ще бъдат предавани филми отдадени на Перник. Сред тях и първият филм „ Сърцето на България ”, сниман в Перник през 1928 година - една година преди Перник да стане град.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР