Тържествена концерт-церемония под надслов Нашият Алеко“ се състоя в Свищов,

...
Тържествена концерт-церемония под надслов Нашият Алеко“ се състоя в Свищов,
Коментари Харесай

Тържествена концерт-церемония под надслов „Нашият Алеко“ бе достоен завършек на Алековите празници в Свищов

Тържествена концерт-церемония под надпис „ Нашият Алеко “ се състоя в Свищов, по случай 160 години от рождението на Алеко Константинов.

Събитието бе заслужен свършек на Алековите празници в града и подари вълнуващи моменти на всички присъстващи в салона на ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “ в Свищов. Програмата бе напълно проведена от родения в Свищов шеф на Русенската опера Пламен Бейков, който извънредно ловко преплете концертната част, в осъществяване на Държавна опера – Русе, и церемонията по награждаване на лауреата в Международния конкурс за пай комичен роман „ Алеко “. 

Името на лауреата за 2022 година – Иван Шопов от Република Северна Македония, бе оповестено от ръководителя на журито доцент Йордан Ефтимов, а премията бе връчена от кмета на Свищов доктор Генчо Генчев. По традиция лауреатът получи и майсторско удостоверение от в. „ Стършел “, което му бе поднесено от основния редактор на вестника Михаил Вешим. 

По време на церемонията бе излъчена част от особено сниманата за кръглата годишнина поредност „ Препрочитаме Алеко “, а  прочувствено слово за Щастливеца произнесе старши учителят от ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “, филологът Миланка  Узунова. Като самобитен реверанс пред паметта на Алеко, в концерта на Държавна опера – Русе взеха присъединяване одобрени създатели, които са от града на Щастливеца. Това бяха: Анелия Дечева, Йосиф Радионов, Мира Искърова, Георги Бейков, Ирина Стоянова и Гергана Плетньова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР