Търговците по целия свят се готвят за повишения брой туристи

...
Търговците по целия свят се готвят за повишения брой туристи
Коментари Харесай

Китай надминава САЩ по размер на потребителския пазар през 2019-а

Търговците по целия свят се готвят за покачвания брой туристи в навечерието на Лунната Нова година. Но проучване сподели, че китайските туристи са почнали да харчат по-малко пари за шопинг в чужбина, написа CNBC. Потребителите от втората по -големини стопанска система в света към този момент не се стремят към магазините, а обръщат по-голямо внимание на забележителностите, развлеченията и храната.

Средната сума за извършване на покупки се е съкратила до 5,8 хиляди юана ($855) спрямо 8 хиляди юана през 2016 година, сподели анкета, извършена измежду 2000 китайски туристи от консултантската компания Oliver Wyman.

В същото време забавянето на икономическия напредък в Китай и комерсиалния спор със Съединени американски щати провокират опасения във връзка бъдещите разноски на китайските консуматори. Но все пак:

Китайският пазар на дребно ще стане най-големият в света през 2019 година

През 2019 година пазарът на дребно в Китай ще надмине американския пазар по мярка и ще стане най-големият в света, предвижда компанията eMarketer.

Както се чака, продажбите на вътрешния потребителски пазар ще набъбнат тази година със 7,5% - до 5,636 трилиона $. Обемът на продажбите на дребно в Съединени американски щати ще се усили единствено с 3,3% до 5,529 трилиона $. В същото време в двете страни темпът на повишаване на този индикатор се забавя, отбелязва eMarketer.

Анализаторите показват също по този начин, че Китай има най-голям дял на онлайн продажбите в света - 35,3% от общите продажби на дребно. Alibaba заема повече от половината от локалния онлайн пазар (53,3%), само че делът на компанията понижава.

През 2019 година се чака размерът на електронната търговия в Китай да надвиши Щатски долар 1,989 трилиона, вследствие на което страната ще образува 55,8% от международните продажби на дребно в интернет.

В Съединени американски щати на Интернет се единствено 10,9% от продажбите на дребно в страната.

До 2022 година размерът на американския пазар на дребно ще се усили до 6,03 трилиона $, а в Китай - до 6,757 трилиона $, предвижда eMarketer. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР