Търговските центрове не са само места за купуване на разни

...
Търговските центрове не са само места за купуване на разни
Коментари Харесай

Amazon ще превърне търговските центрове в свои складове

Търговските центрове не са единствено места за пазаруване на всякакви неща. Те са и публични центрове, които са част от обичайния американски метод на живот.

© Michaela Rehle След като срина финансовите резултати на комерсиалните центрове, Amazon се готви да ги докара до окончателния им провал. Технологичният колос на Джеф Безос в този момент има за цел да ги трансформира в свои хранилища. Това излиза наяве от отчет, оповестен в Wall Street Journal, който преглежда развиването на компанията в последните години. Той демонстрира, че Amazon продължава да трансформира старите молове в свои центрове в североизточната част на щата Охайо.

Близостта е преимущество

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Тази тактика е доста значима за Amazon, защото извежда потребителските чувства до нови граници, твърди Шон Махарадж, който е управител в консултантската AArete. " Повърхностно видяно, това наподобява като изпитание на компанията да укрепи веригата си за доставки. Но физическото позициониране на ритейл търговеца по-близо до клиентите (както в селските, по този начин и в градските райони) за доставка в границите на същия или на идващия ден е част от самото ДНК на компанията, " споделя Махарадж. " Това е още един образец за новаторския ѝ метод на мислене. Предимствата са в най-различни форми, само че най-важното е, че потребителският опит ще доближи ново равнище ", прибавя той.

Стратегията на Amazon да употребява моловете за хранилища е различен ефикасен метод за компанията да се конкурира с физическите колоси като Walmart или Target, написа Forbes. " След като Walmart се пробва да настигне Amazon по технология, компанията на Безос се пробва да се допре до физическия ноу-хау, откакто локациите могат да се употребяват за доставки в период до един ден ", споделя Ели Финкелщайн, основен изпълнителен шеф и съосновател на Constructor.io.
Новата епоха на доставките
Последните дейности на Walmart демонстрират устрема ѝ да задмине софтуерните колоси. Американският ритейл търовец усъвършенства онлайн търговията си, ускорява бизнеса с реклама и предлага разнообразни екстри за потребителите като да вземем за пример гласов помощник за поръчки. Компанията сполучливо таргетира клиенти и разполага с огромна база данни, която в служи за запомнянето на самостоятелни желания на всеки покупател.
" В момента Walmart се хвали с физическото си наличие и новите благоприятни условия в електронната търговия, в която навлиза, a Аmazon усеща, че би трябвало да наваксва с физически местоположения ", прибавя тя.

Изпълнителният шеф на Elastic Path Хари Шемко е на същото мнение, само че счита решението за краткотрайно. " Нормално е да се обърне внимание на тези дейности на компанията, която по подигравка е огромен фактор за неуспеха на доста търговци центрове, само че те не са нищо повече от едно елементарно, бързо и краткотрайно решение за интернет колоса ", споделя той.

Какво тогава е дълготрайното решение? Според Шемко то се крие в самостоятелните камиони. " В бъдеще веригите за доставки ще се изправят пред проблем, за чието разрешаване складовете няма да са задоволителни. Автономните мини камиони освен ще транспортират артикули, само че и ще основат мрежа от движещи се хранилища. Това ще е забележителна смяна в областта на доставките.

Във всеки случай тактиката на Amazon е от изгода за потребителите, твърди Финкелщайн. " В последна сметка клиентите нямат доста самообладание и за тях е значимо да са задоволени на мига, а съществуването на физическо наличие наоколо до тях е от голямо значение за това ", споделя тя.

Новата американска градска среда

Има обаче един проблем. Местните общности няма да останат изключително удовлетворени от решението. Търговските центрове не са единствено места за пазаруване на всякакви неща. Те са и публични центрове, които са част от обичайния американски метод на живот. Преди всичко е значима функционалността им като комфортно място за превозване на свободното време с другари и съседи през уикендите. Може да се каже, че това е нещо, към което американците имат уязвимост и с което са привикнали.

Превръщането на комерсиалните центрове в хранилища ще промени присъщата за Съединени американски щати среда. И въпреки всичко това може да не е толкоз ужасно, колкото звучи. Според Махарадж Amazon има опция да употребява локалните търговски центрове, с цел да ги трансформира във забележими за потребителите пространства или центрове за опит и хрумвания, вместо в хранилища. " Това е нещо, което всички клиенти и акционери чакат от Amazon, защото е неоспорим водач в стратегическото мислене във всяка промишленост, до която се допира. ", разяснява той. Така че общественият пейзаж на Съединени американски щати ще се трансформира, с цел да се приспособи към новите технологии и потребителските условия, само че няма да изчезне.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР