Търговската война между Косово и Сърбия влезе в нова фаза.

...
Търговската война между Косово и Сърбия влезе в нова фаза.
Коментари Харесай

Търговската война между Косово и Сърбия загрубя: Вучич свиква извънредно Съвета за национална сигурност

Търговската война сред Косово и Сърбия влезе в нова фаза. Косовски управляващи увеличаха митата за импорт на сръбски артикули в страната на 100%, а министър-председателя на Косово Рамуш Харадинай написа, че решението на Прищина влиза в действие неотложно.
„ На днешното съвещание държавното управление на Косово реши да наложи 100-процентни мита върху вноса на артикули с генезис от Сърбия и Босна и Херцеговина, като се изключи интернационалните марки, изброени в приложението. Освен това държавното управление задължава Министерството на търговията и индустрията, и всички съответни институции да отстранен и предотвратят вероятния импорт и достъп до пазара на всички артикули, които опонират на формалното и конституционно название на Република Косово. Решението влиза в действие неотложно - способените институции са длъжни да го ползват “, написа Харадинай.
Косовският вицепремиер Енвер Ходжай добави: „ Сърбия продължава нападателната си акция против Косово на интернационалната сцена. Това подкопава процеса на нормализиране. За да отбрани виталните си ползи, държавното управление на Косово реши да усили на 100% митата за импорт. Скоро ще бъдат оповестени и спомагателни ограничения ", написа на собствен ред Ходжай.
В отговор президентът на Сърбия Александър Вучич незабавно свика изключително съвещание на Съвета за национална сигурност. Освен това Вучич ще организира срещи с посланиците на Китай, Русия и страните от Голямата четворка – Германия, Италия, Англия и Франция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР