Търговската война между Китай и САЩ продължава, поради което тарифите,

...
Търговската война между Китай и САЩ продължава, поради което тарифите,
Коментари Харесай

Технологичната война ще замени търговската война, смята експерт

Търговската война сред Китай и Съединени американски щати продължава, заради което цените, въвеждащи се като част от тази борба, остават най-важния риск за пазарите. Това уточни икономистът на BNP Paribas Asset Management Чи Ло пред CNBC. Според него комерсиалната война ще завърши, когато двете страни сключат краткотрайна договорка, само че все пак "студената софтуерна война " ще продължи.

"Най-вероятно краткотрайно съглашение ще бъде подписано през идващите месеци ", съобщи Чи Ло и разясни, че в случай че Пекин и Вашингтон могат да договорят краткотрайна договорка, те могат да "подготвят почвата за по-дългосрочни договаряния по по-дълбоки въпроси ". По думите на икономиста американският президент Доналд Тръмп употребява митата като средство за решение на въпроси, които не са свързани с търговията, в това число проблеми на националната сигурност. Ло счита, че поради упованията за краткотрайно съглашение, комерсиалната война няма да окаже огромно въздействие върху макро рисковете във връзка с пазарната неустойчивост през идните месеци.

"В бъдеще софтуерният бранш ще се концентрира върху риска от комерсиална война. Но цялостната сензитивност на пазара към общия риск от комерсиална война може да избледнее ", акцентира още икономистът. Според него въздействието на комерсиалния спор ще продължи и ще навреди на технологиите, а разликите в софтуерния бранш ще се засилят през идващите месеци или даже и в идните години.

В ерата на обработка на огромни количества данни и свързване към интернет, въвеждането на 5G безжични мрежи е основен съставен елемент на софтуерната борба сред двете най-големи стопански системи в света. "Бъдещето на 5G значи, че има два потока - един воден от Китай и един воден от Съединени американски щати ", съобщи Ло и акцентира, че софтуерният дуел в региона на 5G мрежите сред Вашингтон и Пекин е евентуална посока, в която ще се води тази студена война.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР