Търговската компания Лидл България откри край ямболското село Кабиле своя

...
Търговската компания Лидл България откри край ямболското село Кабиле своя
Коментари Харесай

Край Ямбол "Лидл" откри втората си логистична база в България

Търговската компания " Лидл България " откри край ямболското село Кабиле своя втори логистичен център в страната, се споделя в прессъобщение на сдружението.

Инвестицията в складовата база е на стойност над 80 млн. лв., а новите работни места са 150.

Първият логистичен център на компанията в България е открит преди седем години в региона на с. Равно поле, Софийско и отсам отсега нататък ще се реализират доставките единствено в западната част на страната. От Кабиле ще бъдат зареждани магазините на веригата в Източна България.
Базата в Кабиле е единствената логистична база в България, сертифицирана по стандарта за екологично строителство на здания BREEAM, равнище " Отлично ". При основаването й са употребявани екологични и дълготрайни материали в строителството. Оборудвана е със слънчеви панели, цялостно LED осветяване, както и със система за ръководство на сградните съоръжения. Базата употребява с 30 % по-малко сила, в сравнение с в случай че бе проектирана иизпълнена като общоприета постройка, осведоми компанията.
В района " Лидл България " 1.5 млн. лева в планове значими за локалната общественост - 7 км газопровод в селото, кръстовище пред логистичния център, LED осветяване за близки паркинги и бетонни панели за пътища на община Тунджа.
Лентата на новия обект беше прерязана от министър-председателя на България Бойко Борисов и Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на " Лидл България ".Компанията работи в България от 2010 година, има 85 магазина в 45 града, две складови бази и над 2200 чиновници.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР