Търговията с акции на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД (ТБС

...
Търговията с акции на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД (ТБС
Коментари Харесай

Водеща високотехнологична компания стъпи на борсата

Търговията с акции на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп " АД (ТБС Груп) стартира през днешния ден на "Българска фондова борса " АД, оповестиха от борсовия оператор.

На първия транш за продажба са препоръчани 7% от скъпите бумаги на сдружението на минимална цена от 7.60 лева за акция. Размерът на емисията на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп " е 12 500 000 лева, разпределен в същия брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев.

Книжата на ТБС Груп се търгуват на Основен пазар на БФБ, Сегмент Standard под борсов код TBS. Маркет-мейкър на емисията е капиталовият медиатор "Елана Трейдинг " АД.
"Листването на ТБС Груп е знаково за българския финансов пазар, защото това е втората водеща високотехнологична компания, която става обществена през последните пет години. IT секторът отбелязва напредък, перспективен е и има сериозен потенциал да се трансформира в мотор на възобновяване на стопанската система на страната ни след пандемията ", сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на "БФБ-София ".
"Разглеждаме дебюта ни на фондовата борса, и като цяло публичността на компанията, като стъпка в израстването на нашите разбирания, модел на ръководство и подготвеност за предстоящ напредък. Радваме се, че ще дадем опция на нови акционери да се допрян до това, което е ТБС, нашата просвета и заряд. Вярвам, че измежду новите акционери ще намерят място и част от нашите чиновници. Аз и целият ми екип одобряваме предизвикването да бъдем единственият систематичен интегратор на БФБ с огромна доза отговорност и заряд ", означи Иван Житиянов, изпълнителен шеф на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп ".
Предлагането на акции от първия транш ще продължи 10 работни дни до 19 юни. По този метод компанията извършва проекта си от началото на годината да предложи лимитирана част от капитала си на закрепена атрактивна цена и респективно да разреши на повече вложители да запишат акции. По този метод ще се даде опция на по-широк кръг от заинтригувани да погледнат компанията от позицията на акционери преди главното предложение през втората половина на
септември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР