Търговията е замряла, чака се нормализиране на пазарите. Това ще

...
Търговията е замряла, чака се нормализиране на пазарите. Това ще
Коментари Харесай

Васко Начев: Излизането от кризата с газа ще стане от само себе си



„ Търговията е замряла, чака се нормализиране на пазарите. Това ще стане скоро. Същественото понижение на цените на природния газ можем да чакаме през май-юни 2022 година , само че реализацията на пазара като размери и цени – от 1 октомври сме в новата газова година... Излизането от рецесията ще стане от единствено себе си, тъй като влизаме в различен интервал, който има обикновено декларирани количества “.

Това разяснява пред БНР енергийният специалист Васко Начев. И добави:

„ За зимния интервал фирмите и потребителите са създали поръчки за зимния интервал, т.е., няма от кое място да дойдат спомагателни изненади, в случай че зимата не е прекомерно сурова. Нещата бързо ще се възстановяват, защото тържищата ще добият по-голяма ликвидност “.

В предаването „ Нещо повече “ Начев уточни, че казусът от страна на Европейската комисия е в сбърканите политики, които са от последните 5 години, плюс пандемията :

„ И никой не посмя да декларира съществени количества за идната газова година. Оттук пристигнаха разминаванията на пазара. Когато консуматорите потърсиха по-големи количества, от „ Газпром “ използваха момента “.

Той акцентира, че „ Северен поток 2 “ е политически план и газопроводът не е решителен за газовите пазари в Европа.

„ Хаосът в Европа е цялостен, оферират се палиативни ограничения, като повода е в това, че Европейската комисия не желае да си признае, че е сбъркала . Затова виждаме несъответстващи ограничения в множеството от случаите “.
Интервюто с Васко Начев можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР