Търговия с теми за матурата по български език и литература

...
Търговия с теми за матурата по български език и литература
Коментари Харесай

Зрелостници дават по 6 лв. за анализ на „Майце си“

Търговия с тематики за матурата по български език и литература се вихри в един от уеб страниците за онлайн продажби. Цената на едно съчинение, с което зрелостникът да напише разбор за „ отличен “ на изпита, е 6 лева Толкова ще би трябвало да даде дванадесетокласник за тематиката „ Човекът и родовият свят в „ Майце си “ на Христо Ботев. Продавачката изяснява в описанието, че анализите са истински и тествани от преподавател. С което и подсигурява оценка над 5,50. За облекчение на клиентите си пък предлага два разновидността за доставка – персонално или с пощальон.

Арсеналът от разработки обаче обгръща единствено няколко създатели - Христо Ботев, Иван Вазов, Алеко Константинов, Пенчо Славейков. Освен разбор на „ Майце си “ са препоръчани още 16 тематики, които съгласно търговеца е допустимо да се паднат на идния на 21 май държавен зрелостен изпит. Сред тях са още „ Ориста на народа в „ Елегия “, „ Мисията на създателя в „ Цис Мол “, „ Проблемът за робството и свободата в „ Чичовци “.

Офертата за анализите се появи и във Facebook групата „ Матури 2019 “, където един от членовете пита: „ А от кое място знаете, че това са тематиките, които ще се паднат?! “ Друг от консуматори се пробва да подбие цената, смъквайки я на 5 лева, а трети пък ги предлага изцяло гратис със фотоси от телефон. Постът става и ентусиазъм за бизнес на други от членовете на групата. Част от зрелостниците се оказват излъгани с тематиките от подправени профили.

„ Не поръчвайте от това момиче. Поръчах си материали от нея, само че откакто видях, че се преповтарят с тези, с които аз разполагам, се разбрахме да ѝ ги върна. От сряда пратката я чака в „ Еконт “ и не си я взима, даже ме блокира “, написа момиче и прикачва фотография от профила на Mira Angelova, написа Монитор.

От неточния продавач се оплакват и други членове на фейсбук групата. „ Затова се желае и обзор. Не взимайте нещо, без да го прегледате, изключително в случай че са учебници “, поучава излъганите различен от потребителите. В помощ с разбори на всички творби за матурата и сбита информация за творчеството на всички създатели се отзова различен консуматор. Той изпраща линк към уебсайт с творбите, изучавани от 8-и до 12-и клас, и разработки върху тях. Той е дело на възпитаници от 10-и „ А “ клас в СПГЕ „ Джон Атанасов “ и се поддържа с поддръжката на техния преподавател по български език и литература.

За дамите, които няма от кого да бъдат съпроводени на абитуриентската вечер, също има предложение. „ По случай идващите балове предлагам услугите си като джентълмен на баловете, 100 лева на час, на 24, 25, 26 май “, предлага услугите си един от младежите. Ако някой реши да го наеме за цялата вечер в ресторанта, ще би трябвало да заплати 500 - 600 лева Още по-примамливо пък е предлагането на различен от потребителите, който подбива пазара. „ За всички мадами от Перник - аз имам голф! Цената предстои на коментар “, написа съперникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР