Танцовите зали, театрите и оперите вече ще могат да работят

...
Танцовите зали, театрите и оперите вече ще могат да работят
Коментари Харесай

Танцовите зали и театрите на закрито започват да работят

Танцовите зали, театрите и оперите към този момент ще могат да работят и на закрито, стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и на Съюза на артистите с министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов, съобщи БНР. До срещата  се стигна след протест на 24 май.

В танцовите зали могат да се събират не повече от 20 души на разстояние 4 м един от различен, а театралните салони на закрито ще работят с 50% от потенциала си. 

10 души са новозаразените с коровируса в България за последното денонощие при изследвани 295, разгласи на утринния брифинг доц. Ангел Кунчев от Националния действен щаб за битка с ковид. Четирима от тях са настанени в болница.

От новите случаи 4 са в София, 3 в Сливен, 2 в Плевен и един - в Шумен. Двама от новозаразените в столицата са деца под 18 години, сподели Кунчев.

Общият брой на болните от ковид у нас е 2443. Най-младият заразен е бебе на 2 месеца, а най-възрастният е на 95 години. Средната възраст на болните от COVID-19 в България е 49,2 години.

Новоизлекуваните са 18 души, с което продължава наклонността оздравелите да са повече от инфектираните. Общият брой на излекуваните в България към този момент е 880 души.

В последното денонощие няма умряли. Жертвите на ковид в България са 130 от началото на пандемията. Средната възраст на умрелите е 67,2 години.

4944  души са тествани от 6 април до през днешния ден в частни лаборатории с бързи проби за антитела, демонстрира статистиката на сайта www.labtestcovid19.com. От тях в  93  (1.9%) случая са регистрирани позитивни проби за антитела IgG, а в 57  (1.2%) случая - за антитела IgM. Първото значи, че тестваният е прекарал инфекцията, а второто, че болестта е в ранен стадий. Има и  44  (0.9%) проверени, при които са открити и антела IgG, и антитела IgM. Тестваните с по-бавните, само че считани за " златен стандарт " PCR-тестове са   408 , от които  12  (2.9%) са дали позитивна проба за ковид. Статистиката в уеб страницата се базира въз основа на осъществени проби от лицензирани лаборатории в страната, които са се записали в системата и споделят данни. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР