Тъмнокожият ликвидатор Игор Хиряк, който имаше възможност да участва в

...
Тъмнокожият ликвидатор Игор Хиряк, който имаше възможност да участва в
Коментари Харесай

Чернокожият ликвидатор разказа за измишльотините в сериала Чернобил

Тъмнокожият ликвидатор Игор Хиряк, който имаше опция да взе участие в ликвидирането на следствията от повредата в Чернобил, приказва за измислиците в поредицата на американския канал HBO „ Чернобил “, написа Блиц.

Той сподели, че с сътрудниците му не са стреляли, а в противен случай, са хранели кучетата, които били изоставени по време на евакуацията на притежателите.

" Бездомните кучета са били убивани? Не знам, едно живееше в нашия лагер. Момчетата ходеха на работа, а бездомното куче се прикрепи към нас - хранехме го от нашата дажба. Не видях някой да стреля по животни ", споделя Хиряк.



През 1986 година той е боец в понтонно-мостови полк в Киев, неговото поделение е изпратено да отстраня последствията от повредата в Чернобил. Той сподели, че бойците нямали задоволително храна, само че в това време са имали време да ловуват или да ловят риба.

„ Проверката на качеството на храната бе осъществена доста просто: уловената риба бе изкормена, бе подложен дозиметър в корема й, в случай че цифрите са по-ниски от тези на околната среда, тогава продуктът се смята за кадърен за ястие ”, изяснява организацията за методите на радиационните измервания.



В мини-серията на HBO ликвидаторът не харесва и сцените с голямо количество алкохол. Той също е засегнат от това по какъв начин е показана връзката сред миньорите и министъра.

Като цяло Игор Хиряк прекарва два месеца и половина в два военни лагера покрай атомната електроцентрала. Много от сътрудниците му са умряли, само че не е известно до каква степен е повлияла радиацията, тъй като след завръщането им вкъщи мнозина са почнали да пият.

Игор е признателен на основателите на поредицата за напомнянето за хората, които са взели участие в следствията от този ужасяващ случай.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР