Там, където има газопроводи няма войни, дипломатично, тихо, спокойно, мотивирано

...
Там, където има газопроводи няма войни, дипломатично, тихо, спокойно, мотивирано
Коментари Харесай

Борисов: Където има газопроводи - няма войни, да отстояваме нашия интерес

Там, където има газопроводи няма войни, дипломатично, безшумно, умерено, стимулирано да отстоим нашия интерес, тъй като той не би могъл да бъде в полза на други страни. България и Македония дадоха огромен образец в Европа, че и на Балканите има страни, без значение от огромните несъгласия в предишното, които са подписали контракт и нещата потеглят напред. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на 12-та годишна среща на бизнеса с държавното управление.

На форума присъединяване вземат министърът на финансите Владислав Горанов, шефът на Българска народна банка Димитър Радев, анализаторът Иван Кръстев и други Сред главните въпроси са тези за човешките запаси на пазара на работна ръка и демографската рецесия.

Борисов приказва на тематика: „ Какво може да направи държавното управление за задържане и развиване на човешкия капитал. Икономическата тактика на кабинета и предпочитаните европейски политики ".

Благодарение на учителите доста деца се върнаха в просветителната система, а що се касае до стопанската система и финансите, мисля, че ни е сме от най-дисциплинираните в Европейски Съюз, съблюдаваме си разпоредбите, само че се надявам нашето общество да знае, че България се отнася ангажирано към уговорките си, продължи Борисов. И всички, които са пристигнали на нашата граница са видели, че мигрантската вълна е нула, по дни мога да ви кажа, че е нула. Всички стигнаха до извода, че съглашението с Турция би трябвало да се преподпише и да намерим рационално решение, с европейските сътрудници, работим по тази тематика, акцентира той.

Не обичам да разделям Балканите на Западни и други. Борисов прикани и други страни на Балканите да последват образеца на България. Той изброи предпочитаните оси на коридорите до момента, както и главните, която би трябвало да се създадат. Борисов желае и третият мост на Дунав сред България и Румъния да стане факт. Като добави, че средства за тези планове могат да се намерят. Който инвестира- той ще има въздействие, счита Борисов. И призна, че тук имат голямо въздействие и Турция, и Русия, и Китай, по разнообразни аргументи. Трябва да поработим и по тематиката Европа- Китай. Затова ние вършим верните неща, счита министър председателят.

България ще продължи да има геостратегическо място като газопреносна система или ще стане единствено клиент- слушам и двете отзиви, уточни Борисов. На тези, които показват противоположното на моето за газовия хъб, което за наслада и Европейска комисия, и канцлерът поддържаха единствено преди дни, би трябвало да кажат- ние се отхвърляме от големите вложения, направени от страната, милиарди в газопреносната система и ще станем единствено клиент. Аз особено смятам, че това не мога да го позволи и не е редно да го дописна, и работим доста интензивно това да се случи, сподели Борисов. Всички прогнози на анализатори, че Украйна няма да бъде заобиколена, тъй като южното трасе са НАТО-вски страни, също се оказаха доста неверни. НАТО-вска Гърция, НАТО-вска Турция, НАТО-вска Италия поеха ПОСЕЙДОН- южния газов кулоар за сметка на преноса през Украйна. И на 1-ви януари 2019 година ние ще осъмнем с „ Турски поток ". Всички,които приказваха, че руснаците нямали пари, нямали по какъв начин да го построят, било надълбоко морето, какви ли басни не чух тогава- съобразихме се с нашите европейски сътрудници, преданост демонстрирахме... и сега над 450 км „ Турски поток " са подготвени,подчерта Борисов. А тръбите на нашите пристанища, които бяха, от ден на ден понижават, добави той. Ние като страна добре би трябвало да си създадем сметката, запазвайки изключителната си преданост към Европейски Съюз и НАТО, само че дипломатично, безшумно, умерено, стимулирано да отстоим нашия интерес, тъй като той не би могъл да бъде в полза на други страни, означи министър председателят. Да загубим ние преноса в интерес на Гърция, Турция и Италия не смятам, че е нещо, което български политик би одобрил. Може да има и противоположното мнение, само че най-малко аз по този начин смятам, сподели той. А там, където практиката го демонстрира, има газопроводи, там няма и войни, означи по въпроса Борисов.

Има там, където няма нищо, добави той. Борисов приказва и за имиджа на България, за внушенията към страната ни от предишното, като даде образец, че в съзнанието на доста хора страната ни е тази, от която е стрелеца по папата. България е подготвена за Шенген и всички европейски страни го признават, като се изключи една- поради личната си сигурност и боязън има запаси, сподели Борисов в отговор на въпрос от залата. Ние сме си свършили работата, границата не е непробиваема, тази ограда е да спре един напън, безапелационен бе той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР