Там, където е червено, винаги се очакват проблеми. Вижте, има

...
Там, където е червено, винаги се очакват проблеми. Вижте, има
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов намекна за ново затваряне на моловете

Там, където е алено, постоянно се чакат проблеми. Вижте, има една граница от 1500 случая дневно, която не трябва да се трансферира, тъй като тогава влизаме в устата на акулата. Минем ли тази граница, би трябвало да стартират да се вземат ограничения. Какви ще са ограниченията към този момент зависи от медицинските началници в Щаба. От мен не зависи и не нося отговорност, защото аз само създавам математическите модели. Това изясни в утринния блок на bTV математикът и член на Националния действен щаб проф. Николай Витанов.

По думите му не е изключено след две-три седмици ситуацията у нас да стане " съществено ", изтъквайки, че една от аргументите е хубавото време тези дни, когато от ден на ден хора са на открито.

Има две седмици, да го назовем, инкубационен интервал, преди да се усетят последствията от хубавото време. Ефектът от отпущането на ограниченията също ще се усети след към десетина дни, уточни проф. Витанов и добави, че не е изключено към края на февруари моловете още веднъж да затворят.

,,Виждате какво става в този момент по моловете. Всички дами, които са там и пазарят, са с маската под носа'', обърна внимание той.

Масовата имунизация ще ни избави, изрази убеденост най-после проф. Николай Витанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР