Тълпа посрещна иранската катерачка Елназ Рекаби с викове героиня при

...
Тълпа посрещна иранската катерачка Елназ Рекаби с викове героиня при
Коментари Харесай

Иранската катерачка Елназ Рекаби бе посрещната като героиня

Тълпа посрещна иранската катерачка Елназ Рекаби с крясъци „ героиня ” при завръщането и на летището в Техеран. На съревнование в Южна Корея 33-годишната Рекаби наруши прецизния дрескод на Иран, само че по-късно сподели, че хиджабът й е паднал „ по нехайство “.

Състезателката бе приветствана като нов знак на антиправителствените митинги, водени от дами в Иран, откакто нейно видео с конска опашка на азиатския шампионат в неделя стана доста известно.
 Новият парламент стартира с патова обстановка за избора на ръководител 19 окт 2022 | Първото значимо гласоподаване на новия парламент завърши без значимо решение. По искане на ГЕРБ, депутатите влезнаха...
Мнозина са скептични по отношение на повода, която тя уточни в обява в Instagram и повтори в изявление за държавна телевизия на летището, вярвайки, че е направена под насила. Иранските спортистки също би трябвало да съблюдават разпоредбите и да покриват косите си със кърпа, а ръцете и краката си с необятни облекла, даже и когато публично съставляват Иран на надпревари в чужбина.

Рекаби долетя от Южна Корея на зазоряване през днешния ден, прибирайки се от състезаваше на азиатския шампионат на Световната купа по катерене. Видеоклипове в обществените медии демонстрират стотици хора извън терминала, които ръкопляскат и скандират при идването ѝ: „ Елназ е героиня “.

 

The crowd cheers as Elnaz Rekabi, a female climber who competed without a hijab in Seoul and was later censured and forced into an apology by Iranian authorities, arrives at Tehran's Imam Khomeini Airport in the early hours of the morning.pic.twitter.com/Koi
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР