Талибаните в Афганистан изгориха на клада множество музикални инструменти и

...
Талибаните в Афганистан изгориха на клада множество музикални инструменти и
Коментари Харесай

Талибаните в Афганистан изгориха на клада музикални инструменти - били неморални

Талибаните в Афганистан изгориха на клада голям брой музикални принадлежности и съоръжение. Цялата техника е иззета от провинция Херат през уикенда с претекста, че музиката е неморална, съобщи Агенция Франс Прес.


„ Музиката предизвиква спад на морала, и нейното осъществяване ще накара младежите да се заблуждават по отношение на полезностите в живота “, сподели Азиз ал-Рахман ал-Мухаджир, началник на отдел в Министерството за поощряване на добродетелта и попречване на порока.

След завземането на властта през август 2021 година талибанските управляващи непрекъснато постановат закони и разпореждания, които отразяват тяхната строга визия за исляма – в това число възбрана за стартиране на музика на публични места.

В кладата, изгорена в събота вечер, бяха унищожени музикални принадлежности - китари, барабани, и доста други, както и музикално съоръжение - укилватели и високоговорители. По-голяма част от унищожените движимости са събирани от сватбените зали в Херат.

Основно дамите поеха тежестта на новите държавни разпореждания, като дамите не биват допускани до публични места, в случай че не носят хиджаб.

На тийнейджърки и дами е неразрешено да влизат в учебни заведения и университети, а също по този начин им е неразрешено да влизат в паркове, детски площадки и фитнес зали.

Миналата седмица хиляди салони за хубост бяха затворени в цялата страна, откакто управляващите решиха, че избрани преобразявания са прекомерно скъпи или неислямски. Без работа останаха минимум 60 хиляди души и фамилиите им./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР