Талибаните са произвели изстрели, за да разпръснат протестен митинг в

...
Талибаните са произвели изстрели, за да разпръснат протестен митинг в
Коментари Харесай

Талибани произведоха изстрели, за да разпръснат протест в Кабул

Талибаните са произвели изстрели, с цел да разпилян протестен протест в Кабул. Арестувани са били няколко локални публицисти, които са отразявали демонстрацията, настояват очевидци и медийни издания в Афганистан, представени от АП.

Мястото на митинга е било пред посолството на Пакистан в Кабул, а повода - стотиците недоволни да осъдят, съгласно тях, намесата на Пакистан във вътрешните работи на Афганистан, изключително хипотетичната поддръжка на Исламабад за последната атака на талибаните в провинция Панджшир - последния бастион на съпротивата. Пакистан отхвърля обвиняванията. Демонстрантите скандираха „ Смърт за Пакистан “.

Афганистански публицист, арестуван и по-късно освободен, поискал анонимност, е декларирал пред Асошиейтед прес, че е бил осъден от талибаните и е трябвало да се извини, че е отразявал митинга.

Междувременно американският държавен секретар Антъни Блинкън, който е на посещаване в Доха, съобщи, че талибаните са удостоверили обещанието си да разрешат на афганистанците свободно да изоставен страната.

„ Казаха, че ще разрешат на хората, които имат документи за пътешестване, свободно да изоставен. Ще им държим сметка за това, както и десетки други страни. Международната общественост гледа дали талибаните ще спазят поетите задължения “, сподели посланик №1 на Съединени американски щати.

Жените в Афганистан също стачкуват към този момент седмица, само че през вчерашния ден към апелите им за тъждество и сигурност са се включили и мъже.

 Протестът против Пакистан в Кабул. Снимка ЕПА/БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР