Талибаните превзеха в неделя столицата на северната афганистанска провинция Кундуз,

...
Талибаните превзеха в неделя столицата на северната афганистанска провинция Кундуз,
Коментари Харесай

Талибаните завзеха Кундуз - пореден ключов град в Афганистан

Талибаните превзеха в неделя столицата на северната афганистанска провинция Кундуз, с което не престават завладяването на страната, улеснено от изтеглянето на американските военни в края на юли.

Бунтовниците откриха надзор върху всички държавни здания в следващия основен град Кундуз, като се изключи един боен обект и на летището, където са се подслонили всички високопоставени представители на локалните управляващи. Това заяви провинциалният консултант Армудин Вали, представен от международните организации. Негов сътрудник на име Фавзия Яфтали сподели, че цивилни са били хванати в пресечен огън и че градът гори.

Кундуз е бил превземан два пъти от талибаните в предишното, само че те съумяха да го задържат единствено за малко. За последно това стана през 2016 година

Превземането на големиятърговски център, ситуиран на 300 км северно от Кабул и на 50 км южно от Таджикистан, e невиждана победа за талибаните по пътя им към завладяването на властта в Афганистан. Това е четвъртата провинциална столица, която пада в техните ръце за последните три дни.

В неделя те превзеха и град Сари Пул, столица на едноименната северна провинция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР