Талибаните, които взеха властта в Афганистан в средата на миналия

...
Талибаните, които взеха властта в Афганистан в средата на миналия
Коментари Харесай

Представители на старата гвардия на талибаните влязоха в правителството на Афганистан

Талибаните, които взеха властта в Афганистан в средата на предишния месец, са определили молла Мохамад Хасан Ахунд за изпълняващ длъжността министър-председател. Първи вицепремиер във краткотрайното държавно управление ще е молла Абдул Гани Барадар, съосновател на ислямисткото придвижване, а втори вицепремиер - молла Абдул Салам Ханафи, заяви през днешния ден представителят на талибаните Забиула Муджахид, представен от международните организации.

Той даде в столицата Кабул конференция, на която показа състава на новия кабинет.

Сираджудин Хакани, водач на мрежата " Хакани ", която е част от талибаните, е назначен за вътрешен министър на Афганистан. Министерството на външните работи е поверено на молла Амир Хан Мотаки, който оглавява управителната комисия на ислямисткото придвижване.

За министър на защитата на Афганистан е избран Мохамад Якуб Муджахид, наследник на починалия създател на талибаните молла Омар. Молла Абдул Хак Васик, който е бил в пандиза за извънсъдебно задържане на обвинени терористи към военноморската база на Съединени американски щати в Гуантанамо, Куба, ще оглави министерството на разузнаването.

Самият Забиула Муджахид е назначен за министър на културата и информацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР