Талантливият български 14-годишен национален състезател по мотокрос Дани Цанков проведе

...
Талантливият български 14-годишен национален състезател по мотокрос Дани Цанков проведе
Коментари Харесай

Дани Цанков е готов за битката във Франция от Европейския шампионат по мотокрос

Талантливият български 14-годишен народен играч по мотокрос Дани Цанков организира първите си тренировки на трасето в Ерне, Франция преди Европейския шампионат – „ Ямаха къп 2023 “.

Този уикенд ще се състои 7-то издание на конкуренцията и в него ще вземат участие най-хубавите водачи от цяла Европа, които карат с машини Ямаха. През предходната година Дани Цанков завоюва борбата при 85-кубиковите мотоциклети, а в този момент ще кара в по-горния клас 125сс.

Конкуренцията е извънредно мощна и ще бъде следена от милиони фенове по целия свят. Трибуните ще бъдат цялостни, тъй като паралелно с „ Ямаха къп “ се организира в Ерне и финалното съревнование от сезона в Световния шампионат по мотокрос „ Купа на нациите “.



Дани Цанков е във Франция дружно с треньора си Мартин Тодоров, като и двамата са окуражени да завършат присъединяване по най-хубавия метод, а точно с класиране на подиума за награждаване.

„ Това е извънредно значимо събитие, тъй като шефовете на Ямаха ще бъдат на трасето и ще гледат всеки водач. Миналата година се представихме ослепително и победихме при 85-кубиковите, в този момент нека всичко да е наред и да реализираме триумф при 125 кубика. През целия сезон Дани Цанков е следен от експертите на Ямаха и в този момент ще би трябвало да отбрани положителното си име на млад и перспективен играч. 40 индивида ще бъдат конкуренция в неговия клас, само че ние сме готови за идното присъединяване. Ако спечелим следващата година ще получим цялостен съпорт от Ямаха за надпреварите и това е от голямо значение за нас. Така е проведено всичко тук, че водачите с изключение на да карат имат и доста срещи с водещи инструктори от Ямаха и минават през обучителни курсове. Аз също имам доста благоприятни условия да обменя опит с сътрудници от цяла Европа и вземам участие в няколко треньорски семинара, които се организират сега в Ерне. Дани е в доста добра форма и стимулиран да направи в неделя мощно каране по време на надпреварата “, сподели от Франция Мартин Тодоров – треньор и управител на Дани Цанков.

Българите се завръщат у нас при започване на идната седмица и не престават с подготовката си за идното Гран при на България в Севлиево на 21 и 22 октомври.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР