Талантливата седмокласничка Димана Праматарова грабна купата “Шампион на шампионите” на

...
Талантливата седмокласничка Димана Праматарова грабна купата “Шампион на шампионите” на
Коментари Харесай

Браво! Димана от МГ-то грабна три купи и златен медал по мат...

Талантливата седмокласничка Димана Праматарова сграбчи купата “Шампион на шампионите” на Международния шампионат „ Математика без граници “. Ученичката от Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “ реализира най-голям резултат на финала и трите предварителни кръга (есенен, зимен и пролетен).

В надпреварата участваха 1234 възпитаници от 17 страни (Австралия, Азербайджан, Бангладеш, България, Китай, Естония, Индонезия, Казахстан, Малта, Филипините, Северна Македония, Румъния, Русия, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан). Финалът се организира от 6 до 8 август в Несебър

Димана получи дарове и почетна грамота от кмета на Несебър – Николай Димитров. Ученичката бе наградена и с поименна купа “Легенда на турнира”, Златна купа за първо място измежду седмокласниците и пети следващ златен орден, връчени от Областния шеф на Бургас проф. Мария Нейкова.

Турнирът се организира за осма година през лятото в Несебър и носи незабравими моменти и нови другарства сред математици на друга възраст. Участие в него взимат възпитаници от 1-ви до 12-ти клас, които мерят познания в 4 кръга – есенен, зимен, пролетен и финално съревнование. Всеки кръг се организира посредством тест за всяка група/клас с дълготрайност за решаването му 60 минути. Броят на дилемите в теста е 20. Наградите във всяко отдалечено съревнование са златен, сребърен и бронзов орден, както и документи за всички участници.

Учениците с максимален общ брой от точки, получени в две от трите отдалечени надпревари, получават покана за присъединяване във финалния кръг. На финала, с изключение на самостоятелно съревнование, се организира и отборно под формата на математическа щафета от 5 задания. Отборите са формирани от трима възпитаници, които вземат решение тематиката в екип за 40 минути.

Димана от втори клас надгражда познания и се приготвя за присъединяване в съществени национални и международни надпревари в „ Академия 21 век “. След като приключи 7 клас в Математическата гимназия с учител по математика Кремена Симеонова, тя взема решение да продължи образованието си в елитното учебно заведение. На НВО по математика получава оптималните 100 точки. Близо до максимума е и резултатът й по български език.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР