Таксиметровите шофьори ще настояват за пълна промяна на закона, регламентиращ

...
Таксиметровите шофьори ще настояват за пълна промяна на закона, регламентиращ
Коментари Харесай

Таксиджиите искат промяна на закона, регламентиращ тяхната дейност

Таксиметровите водачи ще упорстват за цялостна смяна на закона, регламентиращ тяхната активност или приемането на изцяло нов. Това оповестиха на конференция представители на сдруженията на таксиметровите водачи от цялата страна. Исканията ще слагат пред министъра на превоза на среща, която съгласно тях би трябвало да се организира не по-късно от 10 юни.

Според ръководителя на пловдивските таксиджии Георги Ряпов би трябвало да се анулира внасянето на несправедливия, съгласно тях, предплатен налог, който се заплаща авансово при започване на годината, както и високите такси, съпътстващи всяка обособена вноска, в случай че се заплаща разсрочено. Сред настояванията им са и унищожаване на наложителното сега удостоверение за съдимост при започване на работа.

Ряпов добави, че съответно за Пловдив ще сезират прокуратурата за противозаконната, съгласно тях, общинска разпоредба за минимална цена от 65 ст/км. Когато отсега нататък се приготвят промени в нормативната база за тяхната активност, наложително да се съветват с представители на сектора, настоя профсъюзният водач от София Ивайло Джанети, представен от Българска телеграфна агенция.

Присъстващите увериха, че митингът им не е политически и не цели събаряне на държавното управление, само че в случай че не бъдат чути, ще провеждат демонстрации в цялата страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР