Таксиметрови шофьори протестираха пред Столичната община. Те искат фиксиране на

...
Таксиметрови шофьори протестираха пред Столичната община. Те искат фиксиране на
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори протестират с искане за увеличение на таксите за превоз

Таксиметрови водачи стачкуваха пред Столичната община. Те желаят фиксиране на минималната цена на километър пробег да бъде 1 лев, това е нарастване от 25%. В момента фирмите оферират услугите си за 80 стотинки денем и за 90 стотинки на километър през нощта.

София
Протестиращ: " Държавата желае ние да плащаме налози, такси, да не сме във сивия бранш, а сама ни набутва там. След като нещо не може да се отбрани. Тези водачи работят на тези цени, изплащат едни коли, харчат за сметките си, харчат за еди какво си. След като не им доближават парите, те стартират да икономисват от осигуровките си и от налозите си. " Екатерина Йорданова, ръководител на комисията по превоза в Столичния общински съвет: " За страдание ние мъчно можем да аргументираме такава минимална цена. И за това считаме, че с цел да сме оптимално справедливи и прецизни е редно да се обърнем към външна експертиза. "
Според протестиращите таксиметрови водачи сега услугата, която оферират те, коства двойно по-малко от цената на билет за градския превоз.
 ​Таксиметрови водачи готвят митинг в София ​Таксиметрови водачи готвят митинг в София
Те упорстват да се покачат цените и да се вкара минимална цена за транспорт на пасажери - 1 лев дневна цена,и 1,14 лева - нощна. От Столична общината...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР