Таксиметрови шофьори от цяла Румъния протестират за втори пореден ден

...
Таксиметрови шофьори от цяла Румъния протестират за втори пореден ден
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори на протест пред парламента в Букурещ

Таксиметрови водачи от цяла Румъния стачкуват за втори следващ ден пред постройката на Народното събрание на “Площада на Конституцията ” в Букурещ. Демонстрацията им стартира още в 7:00 сутринта и провокира тапи в центъра на града. Недоволните се заканват да останат на улицата, до момента в който молбите им не бъдат чути, съобщи Българска телеграфна агенция.
“Нашите претенции са добре известни във всички държавни институции. Настояваме за изключителна разпоредба, която да промени закона и да го върне на равнището на лоялна конкуренция в този пазарен сегмент ”, съобщи Йоан Пугна, представител на Националната асоциация на таксиметровите превозвачи.
Председателят на организацията Ремус Неделку показа, че през вчерашния ден не са съумели да се свържат с представители на държавното управление.  Протестиращите насочиха през вчерашния ден посредством медиите зов към премиера Марчел Чолаку да пристигна при тях, с цел да договарят и заплашиха, че ще разгласят гладна стачка, в случай че настояванията им не бъдат решени в трите дни на митинг.
Недоволните упорстват за увеличение на възрастта на таксиметровите коли от 10 на 15 години, за унищожаване на по този начин наречената динамична цена за Юбер (Uber) и Болт (Bolt) и за идентични налози и такси за компаниите и лицата, които дават услуги за споделено пътешестване.
“Правителството би трябвало да вземе нужните ограничения. Молим да отпадне динамичната цена, всички компании да са оторизирани единствено в Румъния. Тъй като става дума за една и съща категория пътнически превоз, дано таксите и налозите да са идентични, броят на лицензите да е еднакъв, застраховката “Гражданска отговорност ” да е идентична ”, разяснява за Българска телеграфна агенция един от протестиращите.
Рано тази заран пред Народното събрание имаше сред 200 и 300 таксита, макар че стачкуващите дадоха поръчка за 1800. Повечето водачи бяха закачили на служебните си коли националния байрак или плакати с надпис “Искаме обещаната разпоредба ”, “Победа ”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР