Такова вътрешно затваряне на границите, такова нефункциониране или полуфункциониране на

...
Такова вътрешно затваряне на границите, такова нефункциониране или полуфункциониране на
Коментари Харесай

Филип Гунев: Такова полуфункциониране на Шенген в последните години не е имало

Такова вътрешно затваряне на границите, такова нефункциониране или полуфункциониране на Шенген през последните години не е имало. Това съобщи някогашният заместник-министър на вътрешните работи Филип Гунев пред БНР.

" При тази обстановка, при мигрантски поток, който е на най-високите си равнища от миграционната рецесия – най-вероятно до края на годината бежанските молби ще доближат 1 милион, на този декор каквито и причини да извадим, политически в Австрия може да бъде показано, че това ще докара до увеличение на мигрантския напън ", счита Гунев.

Той е на мнение, че нашите причини, че охраняваме добре границата, са разбрани на професионално равнище в Австрия. Той даде образец с премахването на границите в Хърватия, което е довело до 20-30% растеж на бежанския поток.

" Ако има бежанска вълна от Газа, то тя ще е през Египет, Италия и така наречен централноевропейски маршрут ", уточни Филип Гунев.

" Израел прави дълга подготовка за своята сухопътна интервенция. Това, което следва, ще докара до още повече кръвопролития и жертви, което може да понижи поддръжката за тях и да докара до разширение на спора ", добави специалистът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР