Такова нещо като таен арест няма. Забраната за уведомяване касае

...
Такова нещо като таен арест няма. Забраната за уведомяване касае
Коментари Харесай

Хамид Хамид обясни за тайния арест и за кого ще важи забраната за уведомяване

Такова нещо като скришен арест няма. Забраната за известяван касае единствено дадени лица, които могат да имат връзка с осъщественото тежко закононарушение. Тази възбрана не касае безусловно всички. Няма по какъв начин да има скришен арест, когато юристът ти може да е при теб след 5 мин.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид, който разяснява горещата тематика за по този начин наречения " скришен арест " и ветото на президентата върху разпореждания от измененията в Наказателния кодекс, написа вести.бг. 

" Всичко потегли от една европейска инструкция. Трябва да намерим салдото. Доколко желаеме да запазим прават на жителите и до каква степен желаеме да се борим с тежките закононарушения, тероризъм и тн. В нашата парламентарна група ще проучваме и обсъдим доста деликатно причините на президентското несъгласие. Всички причини " за " и срещу " ще бъдат разгледание ", разкри Хамид.

" Конституционният съд се е произнесъл още през 2012 година за гражданската конфискация и тя не опонира на Конституцията. За да има гражданска конфискация, би трябвало да се мине през три правосъдни инстанции. Искам да уточна, че КПКОНПИ не конфискува нелегално добито имущество, а подава сигнал и съдът лишава нелегално добитото имущество. Има случаи, при които обещано лице не може да бъде наказано, примерно поради отминалост, само че това не значи, че би трябвало да му харизим нелегално добитото имущество. Не би трябвало да се бърка гражданската конфискация с наказателното произвеждане. Всички тези законопроекти са ориентирани против корупцията. Това е главната ни цел и за това получихме похвали в последния мониторингов отчет на Европейска комисия ", приключи Хамид.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР